Boogerd zag doping “nooit als iets fouts”

Foto:

Logisch.

De meeste kranten en websites schrijven vooral over de bekentenis die Michael Boogerd heeft gedaan tegenover de NOS, maar ook De Telegraaf heeft wat mooie citaten te pakken. Voorbeeldje:

“Tijdens een trainingsperiode in de winter van 1997 nam ik voor het eerst epo. Het was niet zo dat ik meteen dacht dat er een motor aan mijn fiets hing, maar in de daarop volgende wedstrijden voelde ik bergop wel het verschil. Bij mijn eerste epo-kuur had ik niet het gevoel dat ik een grens over ging, maar overheerste de gedachte dat dit gewoon bij het professionele wielrennen hoorde. Dat ik nu nog meer bereid was om er alles voor te doen een goede wielrenner te worden. Ik vond het niet stoer en ik heb het nooit als iets echt fouts gezien.

Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Voor renners van zijn generatie hoorde het er inderdaad bij; het was deel van de sport en van hun gekozen carriere. De ‘buitenwereld’ kon het ‘niet goed’ vinden, maar zij leefden dag en nacht als topatleten. Dope hoorde erbij, net zoals een gebalanceerd dieet en een strak trainingsschema. 

Wat mij nu vooral bezighoudt is de vraag wanneer ‘het publiek’ (lees: u en ik) eindelijk over onze schijnheiligheid heen stappen en ophouden dit soort renners te be- en veroordelen?

U kunt het hele interview lezen in de betaalde online versie van De Telegraaf.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!