Breedveld slachtoffer anonieme beschuldiging

Walgelijk.

In een comment bij dit Hoeiboei artikel wordt Peter Breedveld lafjes anoniem aangewezen als bron van de namaakaccount van VU-studente Natalja Laurey:

Peter Breedveld doet weer zijn sokpoppentruc, nu onder de naam “Laurey”. Te laf om onder eigen naam onder een stuk van “raciste” (Breedvelds woorden) Annelies van der Veer zijn grote tegenstander Bennink af te fikken. Oude gewoonten sterven lastig, he, Breedveld.

Anoniem iemands goede naam bezoedelen, wat een lafheid. Bah, bah en nog eens bah! Als wij Peter waren, zouden we gewoon aangifte doen tegen deze anonieme pantoffelheld.

PS: gelukkig! Het blijkt een misvatting te zijn! Een opmerkzame lezer maakt ons erop attent dat dit een heel andere sockpuppetactie was, waarbij heel toevallig ook de naam Laurey werd gebruikt. Ja Breedveld wordt nog altijd heel laf anoniem beschuldigd van het gebruiken van de naam Laurey voor het plaatsen van defamerende comments, maar het gaat dus niet – wij herhalen: NIET – om de Laurey in dit artikel. Gewoon doorlopen dus mensen, niets te zien hier…

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

Michael van der Galien

Michael van der Galien is hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard en freelance journalist/blogger. Volg hem op Twitter: @MichaelvdGalien.
10 reacties
 1. Michael,

  Comments op 10 december wijzen op iets dat later, op 27 december (datum dat het nepaccount live ging) gaat gebeuren?

  De Laurey verwijst naar het bovenstaande bericht van ‘anoniem’ op 31 oktober 2012, dat ondertkend is met Laurey.

   

 2.  

  Intussen zijn er ook mensen, die alle reden hebben om aangifte tegen Péter te doen…. laat ons zowel het een als het ander erkennen.

  Het op internet neerzetten van de I.P.adressen van reageerders, die een andere mening hadden dan Breedveld, waren ook niet geheel comme il faut.

  Er hangt op de site Frontaal Naakt een wonderlijk, niet echt sympathiek aandoend sfeertje… en dat is een keurig eufemisme voor een slangenkuil-mentaliteit.

   

  Dit laat echter onverlet, dat ook meneer Breedveld natuurlijk recht heeft op bescherming, als men hém onheus behandelt.

 3. Gelukkig maar. Zo’n gutmensch als Peter Breedveld zou toch niet zomaar dat soort dingen doen. Daar is hij veel te oprecht en transparant voor.

   

   

  Toch?

 4. Michael, Is advocaat S. van der Galien, de raadsman van Peter Breedveld overigens nog familie?

 5. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van die Jan Bennink gehoord, maar het lijkt me een goede stukjesschrijver. Bedankt voor de tip, Michael.

 6. Peter en zijn ega zijn, alsmede het immer slinkend terug groepje reaguurders op hun – streng gecensureerd, je zou eens tegenspraak krijgen – hoekje deerniswekkende treurnis zijn de lettertjes niet waard.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.