Een vrouw op Defensie, maakt dat uit?

Dezelfde publieke omroep die meer vrouwen op TV wilt, vindt het nog reuze interessant: een vrouwelijke minister van Defensie. Generaal Tom Middendorp, de huidige commandant der strijdkrachten, weet dat het alleen de pers is die er een punt van maakt. In het leger willen ze vooral een goede minister, man of vrouw.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

2 reacties
  1. Jarenlang reeds geldt dat op ministeries deskundigheid als een handicap geldt. Deskundigen zijn kortzichtig, vakidioten, kokervisioneel, etc., etc.

    Daarom mag de top van bijvoorbeeld Rijkswaterstaat (of heet dat anders tegenwoordig?) maar ook van Defensie niet voortkomen uit Rijkswaterstaat, c.q. Defensie. De toppen van ministeries zijn “procesbegeleiders”. Dit is allemaal bedacht door vooruitstrevende, niet door kennis gehinderde (en derhalve onbekenden met het feit dat er zonder kennis geen inzicht is) personen. Het zijn dezelfden, althans hun geestverwanten, die de LTS, de MULO en de HBS om zeep hebben geholpen. De beste opleidingen die wij ooit hebben gehad.  Kennis wordt gebagatelliseerd, denken op een hoger niveau, niet gehinderd door deskundigheid en ongewenste nuanceringen, is waar het om gaat.

    Gek eigenlijk dat er tot voor kort op het ministerie van financiën wel een deskundige moest zitten. Ook dat is inmiddels ongewenst gebleken. Geeft niets hoor. Als niemand het meer weet, mist niemand iets.

    Daarom mag er best een opblaaspop op defensie zitten.

  2. Juist, een góede minister, dus niét deze dame! Je mag toch minstens enige vakkennis verwachten van een minister, op wát voor ministerie dan ook. Deze dame is hierop geplaatst vanwege het “Kijk Nederland nou toch weer eens vooroplopen”-effect!

    Ze weet niet eens, aan welke kant van de loop een kogel uitkomt!

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.