Feitenvrije schaliegastweet van groen Kamerlid Liegbeth van Tongeren

Foto:

Ecofundi.

Greenpeace-groenlinkser Liesbeth van Tongeren betoont zich weer een onverbeterlijke anti-schaliegasfanatica. Meldt Omroep Flevoland dat volgens de overtuiging van onderzoeksinstituut TNO schaliegaswinning in de Noordoostpolder op een veilige en milieuvriendelijke manier kan gebeuren, is het weer niet goed. Want wat twittert de groenlinkse ecofundi:

NO onderzoekt namelijk wetenschappelijk verantwoord de voor- en nadelen van de gaswinning. En exacte wetenschap legt maar al te vaak een pijnlijke inconveniënte waarheid bloot, die groene gekkies niet pruimen. Ook nu weer niet.

Volgens TNO is de kans klein dat bij fracking chemicaliën in het grondwater van de Noordoostpolder terecht komen. Dit omdat het schaliegas daar op zo’n drie tot vier kilometer diepte in een keiharde steenlaag zit. Ook denkt TNO dat het risico van bodemverzakking, zoals bij de gaswinning in Groningen, in de Noordoostpolder verwaarloosbaar zal zijn, omdat de harde schaliesteen vrijwel niet inklinkt. TNO pleit nota bene voor extra veiligheidsmaatregelen, zoals het monitoren van aardschokken en de waterkwaliteit.

Het mag allemaal niet baten; in de ogen van duurzaamheidsfundi Van Tongeren is schaliegaswinning op welke manier dan ook verdacht. Met de toonzetting van haar tweet insinueert Van Tongeren dat op het wetenschappelijke gehalte van onderzoeksbureau TNO wat af te dingen valt. Iets wat ik overigens niet van haar groene duurzaamheidslobby hoorde op het moment dat dit zelfde TNO zich bezig hield met haar stokpaardje windmolens.

Hypocriet, meten met twee maten en feitenvrij zijn de steekwoorden die van toepassing zijn op de anti-schaliegascampagne van ‘groene’ drammers als Liesbeth van Tongeren.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!