Hoe is Letland uit de crisis gekomen?

Foto:

RTLZ bericht over de mogelijke toetreding van Letland tot de eurozone. Daarbij wordt gewezen op het snelle economische herstel van het land, maar helaas wordt niet uitgelegd hoe het land precies uit de problemen is gekomen. Dat druist ook een beetje in tegen de lijn die op het zakenkanaal wordt gevolgd. De Letten hebben namelijk flink op de overheidsuitgaven gekort, hun lonen gematigd en enkele jaren van tegenspoed aanvaard om vervolgens de crisis te boven te komen. Zij hebben, kort gezegd, bewezen dat het aanpassings- en besparingsbeleid werkt. 

RTLZ bericht over de mogelijke toetreding van Letland tot de eurozone. Daarbij wordt gewezen op het snelle economische herstel van het land, maar helaas wordt niet uitgelegd hoe het land precies uit de problemen is gekomen. Dat druist ook een beetje in tegen de lijn die op het zakenkanaal wordt gevolgd. De Letten hebben namelijk flink op de overheidsuitgaven gekort, hun lonen gematigd en enkele jaren van tegenspoed aanvaard om vervolgens de crisis te boven te komen. Zij hebben, kort gezegd, bewezen dat het aanpassings- en besparingsbeleid werkt. 

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!