Krauthammer: Obama verliest ‘sequester’ slag

Yup.

Goede video – hoe kan het ook anders? – van Charles Krauthammer, die uitlegt dat Obama en co. veel te ver zijn gegaan in hun paniekzaaierij over de ‘sequester‘ (de automatische bezuinigingen die volgens links ‘heel groot’ zijn en ‘heel veel effect!’ zullen hebben op de Amerikaanse samenleving).

Nog een goede video, nu van Mark Levin. Deze video moet u even luisteren omdat Levin heel goed uitlegt wat Obamas strategie is. Hij weet dat de sequester zo ongeveer geen impact heeft op de economie. Waarom dan toch dat toneelspel? Omdat hij weet dat zijn beleid economisch herstel onmogelijk maakt (alles om een herverdeling van de welvaart tot stand te brengen), maar de gevolgen ervan hoopt af te kunnen wentelen op Republikeinen – die hij onmiddelijk maar even de schuld van de bezuinigingen in de schoenen schuift.

Trouwens, als u wilt weten waarom deze bezuinigingen feitelijk niets voorstellen, lees dan dit artikel even op de website van Reason Magazine. En daarna dit stuk, waarin duidelijk wordt gemaakt dat de sequester Obama’s idee was.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

Michael van der Galien

Michael van der Galien is hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard en freelance journalist/blogger. Volg hem op Twitter: @MichaelvdGalien.
5 reacties
 1. De Sequester is een gedrocht, dat vinden zelfs de Republikeinen, zo is deze ook ontworpen. Maar politiek is ook perceptie en daar waar de Repblikeinen daar vooral aan deden tijdens Obama’s eerste termijn, doen deze dat nu terug. Overigens op een veel normalere manier dan andersom. Achtergrond controle op wapenvergunningen, wat is daar mis mee? Een klein beetje meer belasting betalen? En bezuinigen op defensie? Het gaat allemaal gebeuren, net als de minimumloonverhoging en het immigratieplan.

   

  En aan Suijkerbuijk hierboven: Obama wordt niet afgezet, omdat de Obama die jij kent niet bestaat. Er zijn geen leugens en bedrog, hij komt niet Kenia en is niet de anti-christ.

 2. De sequester omvat nog geen 2% van het budget, als de sequester er niet zou zijn geweest zouden ze alleen maar lasten verhogen en helemaal niets bezuinigen. Voor zover je deze bezuinigingen ook echt bezuinigingen kunt noemen aangezien het met name beperking van uitgaven betreft.

  De VS heeft nog veel meer bezuinigingen nodig dan dit, maar ook daar hebben ze net zoals hier een uit de klauwen gegroeit overheids apparaat dat alleen maar blijft groeien en steeds meer geld aan de economie onttrekt, en daardoor de meest belemmerende factor in het herstel van de economie is.

   

 3. Je moet uiteraard bezuinigen, dat is duidelijk. Maar dat moet wel op de juiste dingen gebeuren. En Obama wil voor iedere euro belastingverhoging, 2 euro bezuinigen. Maar niet met de botte bijl. Maar zonder belastingverzwaring 15,4% van GDP momenteel kan er nooit en te nimmer begrotingsevenwicht komen.

   

  In belastingsinkomsten moeten groeien naar minimaal 20%.

 4. Laat me niet lachen. Obama heeft helemaal geen ideeen, alles ingefluisterd.door zijn bazen. het is gewoon een “Puppet’ met een vervalste ID. Een ordinair mannetje met een evenzo ordinair vrouwtje die zich niet kan gedragen tijdens een diner “Eye balling” en haar eten met een lepel naar binnen schoffelt.

 5. Onderhand nog geen leugens en bedrog genoeg, om die vent af te zetten (Ook het “gevalletje” Lybië)? Er zijn er voor minder de bak ingegaan!

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.