Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

Microsoft Nederland is vóór vrouwenquota

Geplaatst door Frank Verhoef op 5 maart, 2013 - 19:15

De directeur van Microsoft Nederland is voorstander van vrouwenquota, zei hij vandaag in EenVandaag. Alles om in het gevlei te komen bij progressieve schreeuwlelijken die op hoge poten quota eisen. Of zou hij het écht menen? Krijgen we dan ook mannenquota op basisscholen, op psychologie-afdelingen in ziekenhuizen en in kapsalons? Of hoe zit dat precies, beste directeur van Microsoft Nederland? Kunnen alleen vrouwen worden gediscrimineerd?

Reacties

Obomov op 5 maart, 2013 - 21:30

De arrogantie van succes

Microsoft is een onwaarschijnlijk succesvol bedrijf met een bijna-monopolie positie. Ze hebben enorm veel geld in kas en kunnen zich dit soort politiek correcte flapdrollerij veroorloven. Bijna net zoals de overheid die ook wel weten dat de centjes met scheepsladingen tegelijk blijven binnenkomen. Er wordt daarom nauwelijks een noodzaak gevoeld om kostenbewust en efficient te opereren. Wat betreft Microsoft is dat alleen maar een compliment omdat ze een gewild product leveren, wat betreft de overheid, ach dat zeggen we al zo vaak. Een andere overeenkomst tussen Microsoft en de overheid is dat ze een hele rits mislukkingen op hun naam hebben staan. Het is niet zo moeilijk in te zien dat dit hun volgende gaat zijn zo mocht het doorgang vinden. Niet dat ik daarmee iets ten nadele van gehandicapte mensen wil zeggen, ze zijn vaak meer gemotiveerd dan anderen. Maar die redden zich dan ook wel weer. Ik wil wel graag een en ander ten nadele van een verplichting tot het aannemen ervan zeggen. Het feit dat Microsoft het zich kan veroorloven, wil niet zeggen dat andere bedrijven dit ook kunnen, wat wel de onderliggende suggestie lijkt te zijn.

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.