Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

PVV'er De Roon noemt islam een 'virus'

Geplaatst door Tim Engelbart op 6 maart, 2013 - 13:00

Here we go again.

Eens in de zoveel tijd bladert de PVV door de dikke Van Dale om een nieuw synoniem voor de godsdiemst genaamd 'islam' te verzinnen. We hadden al de tsunami, en we kenden ook al de politieke ideologie. En nu voegt PVV'er van het eerste uur Raymond de Roon door ook nog eens 'virus' aan toe:

Niks bijzonders aan zou je denken, want dat de PVV het niet zo op de islam heeft is klip en klaar. Dat velen het niet zo op de PVV hebben is dat echter ook, dus we hopen maar dat deze personen de tweet gemist hebben. Zoniet, dan is wachten tot de Joop-achtige figuren ons opnieuw gaan wijsmaken dat we hier te maken met een extreem-rechtse partij die zich in ons parlement genesteld heeft.

En zo hebben ze dan opnieuw een manier gevonden om niet op over plannen van de PVV, maar over de 'toon van het debat' te kunnen discussiëren. Precies zoals door velen het debat over de multiculturele samenleving al jaren wordt weggedrukt.

Reacties

sprx op 6 maart, 2013 - 13:18

Christenen straks ook bedreigd in CDA.

De vraag is dus alleen nog, wanneer de moslims zich sterk genoeg zullen voelen om niet alleen christenen te vervolgen in de islamitische wereld, maar ook in het CDA.

marienepien op 6 maart, 2013 - 13:18

Het CDA en Anoudje van Doorn

Het CDA en Anoudje van Doorn zijn er duidelijk mee besmet ;)

nick op 6 maart, 2013 - 13:25

Niets mis mee met deze

Niets mis mee met deze vergelijking. Klopt aardig gezien de werking en het sluipende gif.

En dat het blijkbaar besmettelijk is indien je geen weerstand bezit is ook duidelijk aan het worden.( Zie A. v. Doorn.) Daarom moet we we ons weren en onze weerstand sterk maken! Dat kan alleen als je er kennis van hebt en beseft welke destructieve werking het 'virus' op de mens kan hebben. 

Oet_Grunnen op 6 maart, 2013 - 13:37

onzin

Onzin, het is geen virus. Het is een sprinkhanenplaag.

Cathja op 6 maart, 2013 - 13:57

Wie kan mij vertellen waarin

Wie kan mij vertellen waarin de islam zich in positieve zin onderscheidt van de bij ons bekende religies? Mij wil het maar niet te binnen schieten!

Als moslims zich in grote getalen nestelen bij het CDA, dan wordt het nóg makkelijker om de islam in Nederland te verspreiden! In de landelijke, provinciale en plaatselijke politiek, waar het CDA vertegenwoordigd is, zullen ze t.z.t. hun eisen gaan neerleggen, en daarna kan ons volk op democratische (?) wijze ontdaan worden van alles waarmee de islam vroeg of laat wil afrekenen. Met ingrijpende gevolgen voor de autochtone bevolking!

Dat de PVV-er De Roon de islam 'een virus' noemt, valt te begrijpen. Immers, virussen verspreiden zich ook nogal stiekem; eer je er erg in hebt ben je flink ziek!

Ik zie wel overeenkomsten.

jansje2 op 6 maart, 2013 - 14:16

Hoezo virus?

De meeste virussen verdwijnen in de loop van tijd vanzelf. Een virus is met medicatie meestal niet te bestrijden, dat is ook het lastige eraan. Het moet vanzelf overgaan. Nu heb ik niet de illusie, dat de Islam vanzelf verdwijnt, integendeel! Dus ik zou het liever een kwaadaardig gezwel noemen, wat operatief verwijderd dient te worden, echter daarvoor is het al te veel uitgezaaid. We kennen allemaal de gevolgen hiervan.

Cathja op 6 maart, 2013 - 14:24

@ sprx  13:35   Honderd

@ sprx  13:35

Honderd miljoen vervolgde christenen! Het is bijna niet voor te stellen dat dit gebeurt zónder felle protesten uit niet-moslimlanden!

Onze overheid (en wat te denken van de kansen daarvoor door onze koningin?) zou in moslimlanden krachtig protest moeten aantekenen, aangezien het een schending van de rechten van mensen is, wanneer er geloofsvervolgingen plaatsvinden. Kritiek op de islam wordt wellicht ooit strafbaar (terwijl het dan alleen nog maar kritiek is), maar christenen vervolgen en vermoorden mág blijkbaar zonder gevolgen? Onze overheid zou trouwens donaties aan 'foute' landen moeten stopzetten. Eerst de rechten van de minderheden respecteren en hen godsdienstvrijheid geven!

Of is godsdienstvrijheid uitsluitend voorbehouden aan de moslims?

jantje op 6 maart, 2013 - 14:40

virus

Je hebt ook goede virussen. Ik zou de islam liever met kanker vergelijken. En tegen kanker probeer je ook met alle middelen die je hebt wat tegen te doen, anders loopt het fout met je af.

Johanna op 6 maart, 2013 - 14:45

"Islamvirus". Laat de overige

"Islamvirus".

Laat de overige CDA"ers absoluut het hele CDA- rapport lezen van:

CDA& Islam". 

"De werkgrroep CDA  en Islam presenteert" ,

"Gedeelde Waarden".

laat ze dan concluderen of  het CDA  door het "islamvirus" is aangetast.

CDA is totaal gek geworden en is volledig door dat  gruwelijke vrouwonvriendelijke virus aangetast met medewerking van moslims ( Marokkaanse moslimorganisaties)  en dominees.

Het CIDA- Christelijk- Islamitisch- Democratisch-Apel.

laat democratisch en christelijk maar weg. Islamisering ten top.

V.K. op 6 maart, 2013 - 16:55

-De C van het CDA is voor

-De C van het CDA is voor moslims geen probleem zolang Peetoom haar puntmuts maar duidelijk zichtbaar draagt.

-Óók vervolgde christenen in het Midden Oosten kunnen dan in één oogopslag zien met wat voor type Cristen zij van doen hebben, mochten zij ooit in Nederland belanden.

OphEUffen op 6 maart, 2013 - 18:48

Het CDA heeft kennelijk het

Het CDA heeft kennelijk het nieuws gemist hoe het de wijk Feijenoord vergaat te Rotterdam. Succes met jullie transformatie. Wij wisten allang dat Christenen Allah Dienen. Fijn dat jullie nu eindelijk uit de kast komen.

Mike V. op 6 maart, 2013 - 20:34

Dit is niet ome Roon.

Van Roon heeft gelijk. De islam is de kanker van de wereld. Als de islam niet wordt verslagen. verslaat de islam ons. Uit alles wat ze zeggen, laten zien, laten horen en door wat ze doen moet het zelfs een doofblinde duidelijk zijn dat de islam de vernietiiging van de wereld betekent. Deze uitwas moet met alle middelen worden bestreden is mijn menig.

Jan Van op 6 maart, 2013 - 21:54

Tja, Tim.....

Bij sommigen doet de waarheid altijd pijn, hè?

Maar ook ik vind het meer een kwaadaardig gezwel.

Thijs op 6 maart, 2013 - 22:25

Loepzuiver

De aanduiding 'islamvirus' is niet bepaald ongefundeerd. Hij is gebaseerd op een aantal opvallende overeenkomende kenmerken van islamisering en een virusinfectie, zowel in biologische zin als in computersystemen.
- bij onvoldoende weerstand volgt onherroepelijk infectie
- infecties veroorzaken irritaties maar ook afschuwelijke symptomen
- bij zeer beperkte blootstelling merkt men er weinig van
- gastheren zijn noodzakelijk voor de voortplanting
- voortplanting boven een bepaalde drempel leidt tot ziekte en soms de dood
- besmetting is alleen te voorkomen door zorgvuldige afzondering
- door het overwinnen van de infectie wordt de gastheer sterker
- vaccinatie op lage leeftijd kan effectief zijn
;)

Vasti op 7 maart, 2013 - 06:56

Acurate vergelijking, wel.

Een virus is een soort piraat: het kaapt een cel in je lichaam. Het
neemt de controle over die cel over, en geeft opdracht om weer nieuwe
virussen aan te maken.

lauwebal op 7 maart, 2013 - 10:25

Tijd voor een verbod

Tijd voor een verbod op de islam. Het heeft niets met geloof te maken, het is een ideologie.

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.