Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

Rutte rouwt om Chavez

Geplaatst door Michael van der Galien op 6 maart, 2013 - 14:00

Belachelijk

Dit is dus echt te zot voor woorden. Hugo Chavez was een dictator pur sang. De man onderdrukte de opposite en kritische journalisten genadeloos en was beste vrienden met lieden als Kim (Noord-Korea) en Castro (Cuba). Ook had hij banden met islamitische extremisten, waaronder terroristen en natuurlijk president Ahmadinejad van Iran.

En wat doet Rutte Die 'condoleert' Venezuelanen met hun 'verlies'. I kid you not.

Rutte laat weten te denken aan de Venezolaanse bevolking en de regering. "Wij wensen hen sterkte bij het verwerken van dit verlies. Onze landen hebben nauwe banden: historisch, cultureel en economisch. Aan die relaties hechten we waarde, vandaag en in de toekomst", aldus de premier.

Dan heb je er dus echt helemaal niets van begrepen. Triest.

Reacties

marienepien op 6 maart, 2013 - 14:07

Had die Chaves niet ooit VVDr

Had die Chaves niet ooit VVDr Van Baalen het land uitgeschopt of was dat een ander?

Henk op 6 maart, 2013 - 14:16

Antillen

Rutte wil natuurlijk Venezuela te vriend houden, want anders pikken ze de Antillen in. Van mij mogen ze.

jansje2 op 6 maart, 2013 - 14:26

De Antillen

Rutte is met veel mensen vriendje, dat maakt hem ook zo ongeloofwaardig. Ook deze huichelpartij is daar weer een voorbeeld van!

Dat hij de Antillen wil behouden lijkt me evident. De meeste Antillianen willen liever bij Venezuela horen, daar passen ze namelijk prima bij met hun criminele praktijken.

marienepien op 6 maart, 2013 - 14:40

Ah ja Nicaraqua

Ah ja Nicaraqua

cmsuijkerbuijk op 6 maart, 2013 - 14:51

@ marienepien op 6 maart, 2013 - 14:40

Je zit wel degelijk in de goede richting. Hij (Chavez) heeft het aan de stok gehad met Kamp die toen volgens mij MinDef was. (Zie http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2006/4/Chavez-Kamp-is-pion-van-...)

Caroline op 6 maart, 2013 - 14:52

Nou, nou, Venezuela is gewoon

Nou, nou, Venezuela is gewoon een 'bevriende mogenheid' waarmee Nederland betrekkingen op ambassade-niveau onderhoudt. Rutte als MP verklankt de gevoelens die bij een dergelijke relatie 'passend' zijn, want zeggen: 'gefeliciteerd dat jullie van die gekke socialist af zijn', dat zou wellicht minder goed begrepen worden. Voorts wijst hij ook op de banden tussen onze landen, en dat die los staan van het regime dat daar (en niet net vergeten: hier) heerst. Ik zie niet wat Rutte anders had moeten/kunnen doen dan dit, althans in dit geval dan.

Karl Kraut op 6 maart, 2013 - 15:06

Pot condoleert ketel.

Tja, Nederland onderhoudt zelf ook banden islamitische extremisten, als Egypte, Saoedi-Arabië etc. Zo gaat dat, blijkbaar, nu eenmaal. Heeft Chavez, echter, ook de Moslimbroeders in Egypte al geld gegeven, of was dat vooralsnog alleen Nederland cq de EU?

Gielah op 6 maart, 2013 - 15:06

Ook wij hebben helaas reden tot rouw.

Terwijl meneer Rutte om Chavez rouwt... rouwen wij om ons eigen Nederland, door (o.a.)  Rutte wederrechtelijk de dictatuur binnengesleurd.

Happel op 6 maart, 2013 - 15:16

Eeuwige vrienschap.

Krijgen wij van Rutte straks het zelfde, als Castro zich binnenkort bij Chavez en Marx aansluit ?

Cathja op 6 maart, 2013 - 15:50

De weg kwijt!

Hij kan zich beter druk maken over de barre economische omstandigheden waarin ons land verkeert, en zich afvragen waardoor het toch is gekomen dat hij álle VVD-standpunten heeft ingeruild voor het premierschap!

Hij zou zich bezig moeten houden met broodnodige échte bezuinigingen en wakker liggen van de toenemende onrust onder de bevolking!

Maar nee, hij 'rouwt' om het overlijden van kameraad Chavez.

Hij is compleet de weg kwijt!

François op 6 maart, 2013 - 18:49

Socialism or Death

Rutte had de Venezolaanse burgers daarbij nog vrijheid en voorspoed kunnen wensen, of voorspoed in vrijheid, maar veel meer kan je niet kwijt in zo'n formele, diplomatieke condoleance. Overigens ging de door links op handen gedragen aspirant-dictator niet onbemiddeld heen. Elders heb ik gerefereerd aan zijn "Socialism or Death" speech, en dat het dus "Death" werd: zo'n twee miljard dollar heeft de chef bijeen weten te graaien voor zichzelf. Tenzij dat nu juist een kenmerk van socialisme is: leiders die graaien en burgers die daaronder lijden. Dan werd het niet "or" maar "and".

Maaike op 7 maart, 2013 - 07:21

Rutte rouwt helemaal niet.

Rutte rouwt helemaal niet. Hij condoleert Venuzuela in zijn functie als minister president. Beetje een sensatiestukje, vd Galien

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.