Rutte rouwt om Chavez

Belachelijk

Dit is dus echt te zot voor woorden. Hugo Chavez was een dictator pur sang. De man onderdrukte de opposite en kritische journalisten genadeloos en was beste vrienden met lieden als Kim (Noord-Korea) en Castro (Cuba). Ook had hij banden met islamitische extremisten, waaronder terroristen en natuurlijk president Ahmadinejad van Iran.

En wat doet Rutte Die ‘condoleert’ Venezuelanen met hun ‘verlies’. I kid you not.

Rutte laat weten te denken aan de Venezolaanse bevolking en de regering. “Wij wensen hen sterkte bij het verwerken van dit verlies. Onze landen hebben nauwe banden: historisch, cultureel en economisch. Aan die relaties hechten we waarde, vandaag en in de toekomst”, aldus de premier.

Dan heb je er dus echt helemaal niets van begrepen. Triest.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

Michael van der Galien

Michael van der Galien is hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard en freelance journalist/blogger. Volg hem op Twitter: @MichaelvdGalien.
13 reacties
 1. Rutte wil natuurlijk Venezuela te vriend houden, want anders pikken ze de Antillen in. Van mij mogen ze.

 2. Rutte is met veel mensen vriendje, dat maakt hem ook zo ongeloofwaardig. Ook deze huichelpartij is daar weer een voorbeeld van!

  Dat hij de Antillen wil behouden lijkt me evident. De meeste Antillianen willen liever bij Venezuela horen, daar passen ze namelijk prima bij met hun criminele praktijken.

 3. Krijgen wij van Rutte straks het zelfde, als Castro zich binnenkort bij Chavez en Marx aansluit ?

 4. Hij kan zich beter druk maken over de barre economische omstandigheden waarin ons land verkeert, en zich afvragen waardoor het toch is gekomen dat hij álle VVD-standpunten heeft ingeruild voor het premierschap!

  Hij zou zich bezig moeten houden met broodnodige échte bezuinigingen en wakker liggen van de toenemende onrust onder de bevolking!

  Maar nee, hij ‘rouwt’ om het overlijden van kameraad Chavez.

  Hij is compleet de weg kwijt!

 5. Rutte had de Venezolaanse burgers daarbij nog vrijheid en voorspoed kunnen wensen, of voorspoed in vrijheid, maar veel meer kan je niet kwijt in zo’n formele, diplomatieke condoleance. Overigens ging de door links op handen gedragen aspirant-dictator niet onbemiddeld heen. Elders heb ik gerefereerd aan zijn “Socialism or Death” speech, en dat het dus “Death” werd: zo’n twee miljard dollar heeft de chef bijeen weten te graaien voor zichzelf. Tenzij dat nu juist een kenmerk van socialisme is: leiders die graaien en burgers die daaronder lijden. Dan werd het niet “or” maar “and”.

 6. Rutte rouwt helemaal niet. Hij condoleert Venuzuela in zijn functie als minister president. Beetje een sensatiestukje, vd Galien

 7. Had die Chaves niet ooit VVDr Van Baalen het land uitgeschopt of was dat een ander?

 8. Nou, nou, Venezuela is gewoon een ‘bevriende mogenheid’ waarmee Nederland betrekkingen op ambassade-niveau onderhoudt. Rutte als MP verklankt de gevoelens die bij een dergelijke relatie ‘passend’ zijn, want zeggen: ‘gefeliciteerd dat jullie van die gekke socialist af zijn’, dat zou wellicht minder goed begrepen worden. Voorts wijst hij ook op de banden tussen onze landen, en dat die los staan van het regime dat daar (en niet net vergeten: hier) heerst. Ik zie niet wat Rutte anders had moeten/kunnen doen dan dit, althans in dit geval dan.

   

   

   

   

 9. Tja, Nederland onderhoudt zelf ook banden islamitische extremisten, als Egypte, Saoedi-Arabië etc. Zo gaat dat, blijkbaar, nu eenmaal. Heeft Chavez, echter, ook de Moslimbroeders in Egypte al geld gegeven, of was dat vooralsnog alleen Nederland cq de EU?

 10. Terwijl meneer Rutte om Chavez rouwt… rouwen wij om ons eigen Nederland, door (o.a.)  Rutte wederrechtelijk de dictatuur binnengesleurd.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.