Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

Smeets: "Ik heb mijn werk misschien niet altijd goed gedaan"

Geplaatst door Michael van der Galien op 6 maart, 2013 - 12:17

Joh.

Wat een grap!

Als commentator van Touretappes en presentator van een avondprogramma werkte Mart Smeets jarenlang samen met Michael Boogerd. Smeets reageerde vanochtend geschokt en teleurgesteld op de dopingbekentenis van de voormalig Rabokopman, die na zijn carrière ook voor de NOS werkte. /p>

We citeren De Mart zelf maar even:

'Ik ben jarenlang voorgelogen. In alle gesprekken die ik met wielrenners gehad heb afgelopen jaren', reageerde Smeets vanochtend tegenover Giel Beelen op 3FM. 'Ik dacht in mijn naïviteit dat hij eerlijk was als ik tegenover hem stond op een pleintje in Frankrijk en hem gerichte vragen stelde. "Heb je ooit doping gebruikt? Nee?" Wat kun je dan verder nog vragen? We hebben ons werk gedaan, misschien niet altijd even goed'.

Houd maar op Mart, er is werkelijk niemand in de hele wereld die daar in trapt. Wat een flauwekulverhaal, met je 'ik dacht dat ze oprecht waren'. 

Misschien dat het eens tijd wordt voor een bekentenis van De Mart. En dan niet 'ik heb mijn werk niet goed gedaan omdat ik ze geloofde', maar 'ik heb mijn werk niet goed gedaan omdat we allemaal wel wisten dat ze gebruikten, maar ik erover zweeg'.

Reacties

heisessie op 6 maart, 2013 - 12:27

over huichelaars gesproken

Zo kun je nog eens groot worden in dit land!

gvi1966 op 6 maart, 2013 - 12:33

Wegkijker

Mart Smeets en journalistiek hebben niet zoveel met elkaar te maken hoor hahaha.

Two Ravens Black Kettle op 6 maart, 2013 - 12:45

Iedereen wist het behalve

Iedereen wist het behalve onze top journalisten. De mannen en vrouwen die de vingers aan de pols van de samenleving dienen te houden reageren steevast 'geschokt'. De reden is even simpel als Orwelliaans; de waarheid kan hen gestolen worden, het gaat hen om het beeld, de juiste boodschap, Voor feiten en de realiteit zijn ze blind. 

En ondertussen mag Mart zich vetspekken met belastinggeld.

Henk op 6 maart, 2013 - 12:48

Vuilniszakken

Ik wil het hier opnemen voor de Mart. Mart is aangesteld om wedstrijden te verslaan, hij is geen onderzoeksjournalist. Wat had men dan verwacht? Dat Mart 's-avonds de vuilniszakken van de wielerploegen omkeerde op zoek naar verboden middelen.

Karl Kraut op 6 maart, 2013 - 13:00

Misschien ook sportjournalisten maar eens gaan testen op doping

Laat ik het nog sterker vertellen: ons hele monetaire systeem is corrupt en crimineel. De Dow Jones haalde gisteren een all time high dankzij de gratis doping van de Federal Reserve. Als je dat zegt stel je vast dat de keizer naakt is.

Caroline op 6 maart, 2013 - 14:59

KK, en de financieel

KK, en de financieel journalisten die zijn niet aangesteld om onderzoek te doen, maar om te verslaan wat de bankiers c.s. (ministers enzo) hen vertellen. Wat moet je dan van hen verwachten? Dat ze 's-avonds de vuilniszakken van de bankiers c.s. omkeren op zoek naar verscheurde afschrijvingen, side letters en contracten?

Dick Ahles op 6 maart, 2013 - 18:47

Smeets trek het je niet aan

Je was entertainer in de show die sport heet. Die rol heb je wat mij betreft toppie gespeeld. We hebben allemaal genoten van de wedstrijden, en daar gaat het toch om. Want sport gaat verder toch nergens anders over als: spanning, vermaak en opkloppen van nationalistische gevoelens. De enige fout die we nu maken is dat we sport (en hun sporters) opeens heel serieus zijn gaan nemen.
En net als filmacteurs, toneelspelers, TV-presentatoren kunnen ook sporters hun vak goed en professioneel beoefenen. Daar speelt doping geen rol bij, het verhoogde alleen de feestvreugde en dat is prachtig.

jwhueting op 6 maart, 2013 - 21:56

@ MvdG   Wat is je probleem?

@ MvdG

Wat is je probleem? Iedereen gebruikte toch? Waarom neem je het Smeets dan kwalijk dat hij niet doorvroeg. Dit is nou wat ik bedoel: het is gewoon een kromme redenering die je erop nahoudt in deze. Ik heb vandaag wel een stuk of 5 berichten gelezen van je, met dezelfde strekking. Het zou allemaal maar hypocriet zijn, omdat iedereen gebruikte. Het bekende Level playing field argument.  Maar dan moet je kiezen. 

Of doping deugt niet, dan moeten journalisten er werk van maken en dan valt Smeets is te verwijten. Of doping was geen zonde 'omdat iedereen gebruikte', maar wie valt dan iets te verwijten? Kiezen!

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.