Weet u welk geloof het meest vervolgd wordt?

Foto:

Het is een vraag die niet dagelijks langskomt. Een vraag waarvan we het antwoord niet kunnen inschatten door dagelijks de media te volgen. Het is een vraag waarvan het antwoord misschien niet interessant genoeg is om te verspreiden, voor zij die het wel weten. Maar toch wil ik het antwoord op die vraag weer eens laten klinken, gewoon voor uw gezonde beeldvorming. Omdat het u kan verrassen, omdat het u kan bewegen, omdat het een voortschrijdend waardeoordeel kan bieden over de onderdrukkers van dat geloof. Het kan u raken omdat u zelf tot dit geloof behoort, of omdat uw Oma het was. Het kan u raken omdat het fundament van de morele grond waarover u loopt is gegrondvest op dit geloof. Hoe het ook zij: het wordt tijd dat een ieder weet wie de onderdrukker is en wie het slachtoffer.

Bekijkt u de landen waar Christenen onderdrukt worden en vraag uzelf: wat weet ik van die gebieden? Wat weet u van het geloof of het regime dat daar heerst? En vraag uzelf af of er een link is tussen dat gedachtengoed en het onderdrukken van die Christelijke minderheden.

Noord-Korea

In Noord-Korea wordt vrijwel iedereen onderdrukt. Maar zelfs dan is de positie van Christenen een aparte, een nog minderwaardige. Zij worden, net als zovelen, vaak in werkkampen gevangengezet. Echter,  de Christenen moeten gebukt lopen wanneer zij buiten zijn, omdat zij niet naar de hemel mogen kijken. Het bezitten van een Bijbel is al genoeg om gearresteerd te worden en Christenen worden met grote regelmaat gemarteld en gedood om hun geloof, omdat zij het wagen iemand anders te aanbidden dan de Noord Koreaanse leider Kim Jong-un.

Saoedi-Arabië

Hoewel het Christelijke geloof in Saoedi-Arabië groeit (zoals dat wel vaker gebeurt tijdens onderdrukking) is er veel vervolging van Christenen in dit door Sharia wetgeving bestuurde land.  Als buitenlander mag je Christen zijn, maar de lokale bevolking dient Moslim te blijven. Wanneer een ingezetene van Saoedi-Arabië zich bekeert tot het Christendom (of welk geloof dan ook) dan is hij strafbaar, zal hij worden opgepakt en in veel gevallen gemarteld. Officieel staat er nog steeds de doodstraf op, hoewel dit al een tijd niet meer is toegepast in de praktijk. Een Arabische Bijbel mag je daar niet bezitten en ook spreken met Moslims over het Christendom  is ten strengste verboden. Niet lang geleden werden twee Christenen gevangengezet voor het bekeren van Moslims. Een criminele daad in dat land, hoe vreemd het voor ons vrije Westerlingen ook in de oren klinkt.

Afghanistan

Het is u vast al eens opgevallen dat Afghanistan en de omliggende landen een bolwerk van Islam extremisme zijn. Het is dan ook niet verrassend dat dit land hoog op de ranglijst van Christenvervolging staat. De Taliban en andere extremistische Moslimgroeperingen gaan helemaal niet ingetogen om met hun visie omtrent Christenen.  In 2011 maakte de Taliban officieel bekend dat zij het land zullen gaan zuiveren van al dat Christelijk is. De kerk bestaat daar volledig uit ex-Moslims waardoor de kerk steeds meer ondergronds is geraakt, mede doordat de Westerse troepen zich steeds meer terugtrekken. Het is de vraag hoe de Christenen in Afghanistan zullen overleven nadat het weer volledig in handen is van Moslims.

Turkije

In Turkije is de Christelijke minderheid kleiner dan 1 procent. Desondanks is zelfs die kleine groep een doorn in het oog van de lokale bevolking. Christenen worden met regelmaat belaagd omdat zij het “Turkzijn” onwaardig worden geacht, vanwege hun bekering tot het Christendom. In 2007 werden drie Christenen in Turkije vermoord om hun geloof. Wederom iets dat ondenkbaar is in Nederland. Wat in ons land niet meer ondenkbaar is, is dat iemand wordt vermoord om zijn kritiek op de Islam. Dat dan weer niet.

Marokko

Voor velen zal het enigszins verrassend zijn dat Marokko een land is waar Christenen onderdrukt worden. Maar het is een feit dat de Marokkaanse wet het evangeliseren verbiedt en dat is zonder meer het ontnemen van geloofsvrijheid. Ook dit zou ongekend veel publiciteit krijgen, ware het bijvoorbeeld Nederland die de Moslim variant van evangeliseren (Dawah) strafbaar stelt. Ondenkbaar in ons land; volstrekt geaccepteerd in Marokko, Tunesië, Algerije en de gehele verdere Moslimwereld, op een paar landen na. Huiskerken worden regelmatig binnengevallen waarbij de Christenen meegenomen worden naar het politiebureau, soms met kinderen en al. Wanneer het niet de overheid is die ex-Moslims aanpakt om hun bekering, dan is het wel de lokale bevolking zelf met de eigen familie voorop. Men wordt met grote regelmaat verstoten of erger.

Conclusies

Denkt u, nu u dit weet, nog eens terug aan de slachtofferrol die Moslims in Nederland zo graag opzoeken. Vindt u het terecht? Denkt u ook nog eens terug aan de walging die de regering van Saoedi-Arabië liet horen voor het Zwitserse minarettenverbod, terwijl zij zelf kerk noch bijbel toestaan. Laten we scherp blijven en niet de groep die het hardst schreeuwt haar gelijk geven. Niet zonder te onderzoeken wat de feiten zijn.

Ik wil eindigen met de ranglijst van landen Christenen vervolgd worden van 1 tot 50. Realiseert u zich dat de gehele lijst gedomineerd wordt door Islamitische landen, hetgeen duidt op de enorme intolerantie. Er staan landen op die voor velen wellicht een verrassing zullen zijn. Landen als Vietnam, Indonesië en de Palestijnse gebieden. Brengt u alstublieft een keer een bezoek aan www.opendoors.nl waar u onderstaande ranglijst kunt vinden met bijbehorende getuigenissen.

Noord Korea, Saoedi-Arabië, Afghanistan, Irak, Somalië, Maldiven, Mali, Iran, Jemen, Eritrea, Syrië, Soedan, Nigeria, Pakistan, Ethiopië, Oezbekistan, Libië, Laos, Turkmenistan, Qatar, Vietnam, Oman, Mauritanië, Tanzania, Egypte, Verenigde Arabische Emiraten, Brunei, Bhutan, Algerije, Tunesië, India, Birma, Koeweit, Jordanië, Bahrein, Palestijnse gebieden, China, Azerbeidzjan, Marokko, Kenia, Comoren, Maleisië, Djibouti, Tadzjikistan, Indonesië, Colombia, Oeganda, Kazachstan, Kirgizië, Niger.

Het is een vraag die niet dagelijks
langskomt. Een vraag waarvan we het antwoord niet kunnen inschatten door
dagelijks de media te volgen. Het is een vraag waarvan het antwoord misschien
niet interessant genoeg is om te verspreiden, voor zij die het wel weten. Maar
toch wil ik het antwoord op die vraag weer eens laten klinken, gewoon voor uw gezonde
beeldvorming. Omdat het u kan verrassen, omdat het u kan bewegen, omdat het een
voortschrijdend waardeoordeel kan bieden over de onderdrukkers van dat geloof.
Het kan u raken omdat u zelf tot dit geloof behoort, of omdat uw Oma het was.
Het kan u raken omdat het fundament van de morele grond waarover u loopt is
gegrondvest op dit geloof. Hoe het ook zij: het wordt tijd dat een ieder weet wie
de onderdrukker is en wie het slachtoffer.

Bekijkt u de landen waar Christenen onderdrukt worden en
vraag uzelf: wat weet ik van die gebieden? Wat weet u van het geloof of het
regime dat daar heerst? En vraag uzelf af of er een link is tussen dat
gedachtengoed en het onderdrukken van die Christelijke minderheden.

Noord-Korea

In Noord-Korea wordt vrijwel iedereen onderdrukt. Maar zelfs
dan is de positie van Christenen een aparte, een nog minderwaardige. Zij
worden, net als zovelen, vaak in werkkampen gevangengezet. Echter,  de Christenen moeten gebukt lopen wanneer zij
buiten zijn, omdat zij niet naar de hemel mogen kijken. Het bezitten van een
Bijbel is al genoeg om gearresteerd te worden en Christenen worden met grote
regelmaat gemarteld
en gedood
om hun geloof, omdat zij het wagen iemand anders te aanbidden dan
de Noord Koreaanse leider Kim Jong-un.

Saoedi-Arabië

Hoewel het Christelijke geloof in Saoedi-Arabië groeit
(zoals dat wel vaker gebeurt tijdens onderdrukking) is er veel vervolging van
Christenen in dit door Sharia wetgeving bestuurde land.  Als buitenlander mag je Christen zijn, maar de
lokale bevolking dient Moslim te blijven. Wanneer een ingezetene van Saoedi-Arabië
zich bekeert tot het Christendom (of welk geloof dan ook) dan is hij strafbaar,
zal hij worden opgepakt en in veel gevallen gemarteld. Officieel staat er nog
steeds de doodstraf op, hoewel dit al een tijd niet meer is toegepast in de
praktijk. Een Arabische Bijbel mag je daar niet bezitten en ook spreken met
Moslims over het Christendom  is ten
strengste verboden. Niet lang geleden werden twee
Christenen gevangengezet
voor het bekeren van Moslims. Een criminele daad
in dat land, hoe vreemd het voor ons vrije Westerlingen ook in de oren klinkt.

Afghanistan

Het is u vast al eens opgevallen dat Afghanistan en de
omliggende landen een bolwerk van Islam extremisme zijn. Het is dan ook niet
verrassend dat dit land hoog op de ranglijst van Christenvervolging staat. De
Taliban en andere extremistische Moslimgroeperingen gaan helemaal niet
ingetogen om met hun visie omtrent Christenen. 
In 2011 maakte de Taliban officieel bekend dat zij het land zullen gaan
zuiveren van al dat Christelijk is. De kerk bestaat daar volledig uit
ex-Moslims waardoor de kerk steeds meer ondergronds is geraakt, mede doordat de
Westerse troepen zich steeds meer terugtrekken. Het is de vraag hoe de
Christenen in Afghanistan zullen overleven nadat het weer volledig in handen is
van Moslims.

Turkije

In Turkije is de Christelijke minderheid kleiner dan 1
procent. Desondanks is zelfs die kleine groep een doorn in het oog van de
lokale bevolking. Christenen worden met regelmaat belaagd omdat zij het “Turkzijn”
onwaardig worden geacht, vanwege hun bekering tot het Christendom. In 2007
werden drie Christenen in Turkije vermoord
om hun geloof
. Wederom iets dat ondenkbaar is in Nederland. Wat in ons land
niet meer ondenkbaar is, is dat iemand wordt vermoord om zijn kritiek op de
Islam. Dat dan weer niet.

Marokko

Voor velen zal het enigszins verrassend zijn dat Marokko een
land is waar Christenen onderdrukt worden. Maar het is een feit dat de
Marokkaanse wet het evangeliseren verbiedt en dat is zonder meer het ontnemen
van geloofsvrijheid. Ook dit zou ongekend veel publiciteit krijgen, ware het
bijvoorbeeld Nederland die de Moslim variant van evangeliseren (Dawah) strafbaar
stelt. Ondenkbaar in ons land; volstrekt geaccepteerd in Marokko, Tunesië,
Algerije en de gehele verdere Moslimwereld, op een paar landen na. Huiskerken
worden regelmatig binnengevallen waarbij de Christenen
meegenomen worden naar het politiebureau
, soms met kinderen en al. Wanneer
het niet de overheid is die ex-Moslims aanpakt om hun bekering, dan is het wel
de lokale bevolking zelf met de eigen familie voorop. Men wordt met grote
regelmaat verstoten of erger.

Conclusies

Denkt u, nu u dit weet, nog eens terug aan de slachtofferrol
die Moslims in Nederland zo graag opzoeken. Vindt u het terecht? Denkt u ook
nog eens terug aan de walging die de regering van Saoedi-Arabië liet horen voor
het Zwitserse minarettenverbod, terwijl zij zelf kerk noch bijbel toestaan. Laten
we scherp blijven en niet de groep die het hardst schreeuwt haar gelijk geven.
Niet zonder te onderzoeken wat de feiten zijn.

Ik wil eindigen met de ranglijst van landen Christenen vervolgd worden van 1 tot 50. Realiseert u zich dat de gehele
lijst gedomineerd wordt door Islamitische landen, hetgeen duidt op de enorme
intolerantie. Er staan landen op die voor velen wellicht een verrassing zullen
zijn. Landen als Vietnam, Indonesië en de Palestijnse gebieden. Brengt u
alstublieft een keer een bezoek aan www.opendoors.nl
waar u onderstaande ranglijst kunt vinden met bijbehorende getuigenissen.

Noord Korea, Saoedi-Arabië,
Afghanistan, Irak, Somalië, Maldiven, Mali, Iran, Jemen, Eritrea, Syrië,
Soedan, Nigeria, Pakistan, Ethiopië, Oezbekistan, Libië, Laos, Turkmenistan,
Qatar, Vietnam, Oman, Mauritanië, Tanzania, Egypte, Verenigde Arabische
Emiraten, Brunei, Bhutan, Algerije, Tunesië, India, Birma, Koeweit, Jordanië,
Bahrein, Palestijnse gebieden, China, Azerbeidzjan, Marokko, Kenia, Comoren, Maleisië,
Djibouti, Tadzjikistan, Indonesië, Colombia, Oeganda, Kazachstan, Kirgizië,
Niger.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!