Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

Zijlstra: 'Er is altijd onderhandelingsruimte!'

Geplaatst door Michael van der Galien op 6 maart, 2013 - 10:00

Principeloos.

Het heeft er alle schijn van dat Halbe Zijlstra het één en ander heeft geleerd van Mark Rutte - en niets van dat alles goed.

 Als sociale partners of oppositie met een alternatief komen voor de geplande ingrepen in WW en ontslagrecht, is dat voor de VVD bespreekbaar. Maar dat alternatief moet wel leiden tot vergelijkbare economische hervormingen. Fractieleider Halbe Zijlstra zei dat dinsdag in het debat met het kabinet over de economische crisis en de oplopende werkloosheid.

Hij zei iets over dat de tering naar de nering moet worden gezet, en dat er uiteindelijk écht fors bezuinigd moet worden, maar, zei hij erbij, niets staat vast. Er kan overal over onderhandeld worden. "We tekenen niet bij ieder kruisje", aldus Zijlstra, maar blijkbaar wel bij de meeste.

Tekenend voor het failliet van de VVD op dit moment. De partij is echt leiderloos, of in ieder geval principeloos op het moment.

Reacties

shrimpocat op 6 maart, 2013 - 10:36

Polishing the turd

Bekende tactiek: gooi een slecht voorstel over de muur en daag anderen uit om er iets moois van te maken. Wie het doet, is medeverantwoordelijk geworden voor slecht beleid.

Waar talent verloochent zich niet en daarom is Wilders de enige die daar niet intrapt.

cmsuijkerbuijk op 6 maart, 2013 - 11:16

@ shrimpocat op 6 maart, 2013 - 10:36

"Waar talent verloochent zich niet en daarom is Wilders de enige die daar niet intrapt."

Bovendien lust Wilders geen Breezers.

shrimpocat op 6 maart, 2013 - 11:27

@ cmsuijkerbuijk op 6 maart, 2013 - 11:16

Ik ben zo blij dat er nog iemand is die kan nadenken. Als we Wilders niet hadden, moest hij worden uitgevonden.

Cathja op 6 maart, 2013 - 11:49

Kleurloos persoon

Zijlstra zegt met veel woorden eigenlijk niks. Als je die man hoort praten, krijg je het idee dat hij ook nog even een 'duit in het zakje' wil doen.

Volkomen kleurloos persoon, die weinig of niets bedenkt voor het oplossen van de immense problemen.  

cmsuijkerbuijk op 6 maart, 2013 - 11:55

@shrimpocat op 6 maart, 2013 - 11:27

"Als we Wilders niet hadden, moest hij worden uitgevonden."

Zou Onze Lieve Heer dan tóch.................? {;-p

BigLjohn op 6 maart, 2013 - 12:31

The choice between The Devil and the Deapsea

Zoals de Engelsen zo mooi zeggen;  The choice between The devil and the Deapsea. En daarmee bedoelen ze te zeggen; Je hebt de keus tussen de Duivel, of om te verdrinken in de oceaan. Zo'n keus geeft Zijlstra ons ook. Hij geeft ons de keuze om onze eigen ondergang te gaan bezegelen. Steeds verdergaande bezuinigingen en belastingverhogingen. En dat terwijl de ergste bezuinigingen en belastingverhogingen pas in 2014 staan gepland. Hoelang blijven die stomme kaaskoppen dit nog pikken ? Ja, tot de volgende verkiezingen die weer in het teken zullen staan van grote beloftes. Weer gedaan door de PvdA, VVD, CDA. Ja, welke politieke partij niet. De PVV dus niet, maar die komt door dat gedoe zo nooit in de regering, en gaat ons land geheid naar de kloten !

Caroline op 6 maart, 2013 - 15:02

Haha, de VVD lijkt Al Qaida

Haha, de VVD lijkt Al Qaida wel: een eindeloze hoeveelheid 'tweede mannen' en niet één eerste.

A3aan op 6 maart, 2013 - 15:09

Dit kabinet....

zingt dit jaar niet uit...

En dan zijn we weer geen steek verder, we lijken (politiek gezien) meer op Italië dan we denken...

witwas op 6 maart, 2013 - 15:16

@A3aan

En economisch meer op Griekenland

Nok op 6 maart, 2013 - 18:57

Halbe Zijlstra = leugenaar

De man riep voor de verkiezingen telkens dat de Nederlandse export goed is voor 70 procent van de totale economie. Terwijl hij zelf natuurlijk best wist dat het 25-29 procent is en dat 70 procent betrekking heeft op de omzetwaarde. Zijlstra bleef beweren dat vanwege die cruciale export moesten blijven investeren in Europa, open moesten zijn naar heel de wereld en dat we vooral geen gevoelige groepen tegen de schenen moesten schoppen zoals Wilders dat doet. Turken en andere moslims toelaten op Nederlandse universiteiten, dat zou pas bijdragen aan onze positie, aldus leugenaar Halbe Zijlstra. 

Knarsman op 7 maart, 2013 - 09:43

Leven de onderhandelingsruimte

In een democratie is er ALTIJD onderhandelingsruimte. Die is er juist NIET in een dictatuur en VAAK niet in een absolute meerderheid van een coalitie in TK en EK tot één van de coalitiegenoten gaat wankelen. Uit democratisch oogpunt gezien is een minderheidskabinet het allerbeste, op een paar vervelende dingen na, zoals de overdreven 'macht' van kleine partijen als het bijvoorbeeld over abortus of euthanasie gaat. Partijen moeten tot het uiterste gaan om besluiten erdoor te krijgen en dat 'zou' die besluiten ten goede moeten komen.

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.