Zuid-Korea tegen Noord-Korea: ‘Kom maar op!’

Wapengekletter.

Zuid-Korea is niet onder de indruk van de harde woorden van Noord-Korea. Als Kim Jong-Un en de zijnen het zuiden aanvallen slaat Seoel onverbiddelijk terug. En hard ook:

“Omdat Noord-Korea provoceert en de levens en veiligheid van onze burgers bedreigt, willen we duidelijk maken dat we helemaal voorbereid zijn voor een stevige en beslissende aanval tegen het land.”

Het is triest, maar dit is de enige taal die het noorden begrijpt. Het heeft geen enkele zin om diplomatisch en genuanceerd te werk te gaan. “Val ons aan en we vegen je van de kaart”: iets anders bevatten ze niet.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

Michael van der Galien

Michael van der Galien is hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard en freelance journalist/blogger. Volg hem op Twitter: @MichaelvdGalien.
4 reacties
  1. Dus @kwartjegevallen reken je niet rijk want einde van het regime zal eerder lijken op het binnentrekken van de gealieerde aan het einde van 2WO (berusting bevolking) dan op Caucesco scenario’s. Alle Noord-Koreanen zijn afhankelijk van regime en zullen niet gauw het risico nemen verkeert te hebben gegokt, want Noord-Korea is niet zo maar te verslaan en in te nemen.

  2. Heren in Noord Korea: opdonderen met dat wapengekletter. Er komen veelste leuke gadgets uit Zuid Korea. Ga zelf ook eens wat fabriceren daar vrienden!

  3. Ah, het kwartje is daar gevallen. Nu nog even aan Kim Jung Un duidelijk maken dat het voor hem persoonlijk hele vervelende gevolgen gaat hebben en terloops een term als Neurenberg 2.0 laten vallen en het einde van collega Ceaușescu in herinnering brengen. Als dat goed tussen de oren zit dan zal hij zich inhouden. Politici van zijn kaliber zijn namelijk de grootste lafaards die er bestaan. Het werkelijke gevaar is dat deze moordenaar (want dat is het) helemaal losgezogen is van de werkelijkheid zoals Hitler geportretteerd werd in de film ‘Der Untergang’. Dan kon het er wel eens gaan stuiven.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.