Jihad in Holland

Geen categorieapr 03 2013, 23:40
Vandaag werd ik met de dood bedreigd.
Dat was omdat ik volgens een Koerdische kennis de islam beledigd had. We praten hier niet over Syrie maar over A... , waar hij een kapsalon runt. Ik was daar met een andere Koerdische jongeman in discussie over het verlagen van de huwelijksleeftijd in Egypte van 18 naar 14 jaar. Dit terwijl sommige salafisten een nog lagere leeftijd voorstaan, want de profeet Mohammed trouwde immers met Aisha toen ze pas 6 was en hij 
consumeerde het huwelijk toen ze negen was.
H. is op het oog volledig geintegreerd. Hij spreekt prima Nederlands, heeft altijd gewerkt, is getrouwd en is een aimabele man die vertrouwen en aanzien geniet en verdient. Ik kan prima met H. door een deur en er is wederzijds respect.
H. bemoeide zich met de discussie en via Egypte kwamen we op de sharia en de achterstelling van vrouwen in de islam, o.a. bij huwelijken en erfrecht. H. zag dat allemaal anders, vooral als  vrouwen dat zelf willen. Ik weet dat H. niet wil dat je zijn vrouw een hand geeft, dus dat zou ik ook nooit doen, maar ik  liet wel duidelijk blijken dat ik nooit akkoord zou gaan met wetten, waarbij mijn drie dochters  en twee kleindochters gediscrimineerd zouden worden.
Hoe het gebeurde weet ik niet, maar opeens kwam de discussie op die Amerikaans dominee die een koran wilde verbranden. Volgens H. was het terecht als die man vermoord zou worden.  Dat schoot mij in het verkeerde keelgat en ik antwoorde dat de koran gewoon een papieren boek was  en dat ik desnoods mijn gat er mee af mocht vegen als ik dat wilde.
Tot mijn verbazing en ook een beetje tot mijn schrik antwoordde H. dat hij dan het recht had mij te vermoorden. Ik antwoordde nog dat in Nederland vrijheid van meningsuiting een groot goed is,  al honderden jaren, en dat het me vrijstond de "heiligheid" van de islam te negeren. 
Hier kreeg ik nog een onaangename verrassing te verwerken, want H. antwoordde dat dat er niet toe deed. Hij woonde nu immers ook in Nederland en had een nederlands paspoort en daarom moest ik  maar respect tonen voor de koran, want anders ging hij geweld gebruiken, de islam ging voor.
Ik ben nog een beetje aan het bekomen van de schrik, want ik heb toen gezegd dat ik vanwege zijn woorden een openbare verbranding van de koran zou gaan organiseren, als iemand me dan wilde  vermoorden dan moest dat maar.
Eigenlijk durf ik zoiets helemaal niet maar het zou wel moeten.
H. is in mijn ogen een goed mens, maar hoe kan die zo verblind worden door de islam dat hij zelfs geweld wil gebruiken als die religie in zijn ogen niet genoeg respect krijgt. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten