Marcouch (PvdA) opent aanval op PVV

Geen categorieapr 02 2013, 10:15
PvdA'er Ahmed Marcouch vindt dat de PVV het Marokkanen-probleem niet serieus neemt: "Toen ze meeregeerden hoorde je niets over een goede aanpak."
Aanstaande donderdagavond vindt het dertigledendebat plaats over het Marokkanen-probleem naar aanleiding van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De PVV heeft het debat aangevraagd en zal er ongetwijfeld hard ingaan. PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch doet ook mee met het debat, zegt hij in een interview met Nu.nl, maar hij vindt dat de aanvrager van het debat, de PVV, het Marokkanen-probleem helemaal niet serieus neemt. "Toen ze meeregeerden hoorde je niets over een goede aanpak."
Het PVV-verkiezingsprogramma staat vol met ronkende retoriek over criminele Marokkanen, maar als het puntje bij het paaltje komt, doet de PVV er niets aan als de partij de kans krijgt mee te regeren. Laten we wel wezen: wat heeft de PVV nou gedaan aan de Marokkanen-problematiek toen de partij het kabinet-Rutte I gedoogde? Wat zijn de wapenfeiten van de PVV? De criminele Marokkanen zijn er nog steeds. Geert Wilders zei destijds over de dood van de grensrechter: "65 procent van de jongens is al eens aangehouden door de politie. Waarom durft niemand dit eerlijk te benoemen?"
De PVV benoemt de problemen, dat kan niemand ontkennen. Waar blijven de werkbare oplossingen die worden gesteund door een meerderheid in de Tweede Kamer toen het nog kon (tijdens Rutte I)? Dat is de achilleshiel van de PVV. Hoewel de PvdA vooral een partij is van wegkijken en negeren en ook niet bepaald uitblinkt in de aanpak van de Marokkanen-problematiek, heeft Marcouch een punt als hij zegt dat je als politieke partij wel consequent moet zijn. "Toen de PVV als gedoogpartner meeregeerde, heb ik ze twee jaar lang niet gehoord over een goede aanpak van de problemen."
Volgens Marcouch zit het niet in de genen van Marokkanen dat ze crimineel zijn. In het interview met Nu.nl zegt hij: "Het is geen natuurwet. De overgrote meerderheid deugt. Het gaat om opvoeding. Mijn vader leerde mij dat je met je handjes van andermans spullen afblijft. Als je tijdens het schoonmaken een gulden tegenkomt, dan is 'ie niet van jou, zo zei hij." Ook ziet Marcouch 'onvermogen' bij de politie om de problemen goed aan te pakken. Ook hier geldt: hartstikke goed dat een politicus de problemen durft te benoemen en met een goed persoonlijk verhaal komt, maar we willen oplossingen. Echte oplossingen voor echte problemen. Aanstaande donderdagavond is het Marokkanen-debat. Wij zitten klaar met een telraam om het aantal echte oplossingen te tellen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten