Rand Paul - Tea Party-president?

Geen categorieapr 25 2013, 10:00
Presidentsverkiezingen.
Door de legendarische speech van 13 uur op de vloer van de senaat - een filibuster tegen de nominatie van John Brennan als directeur van de CIA - over het gebruik van Drones tegen eigen burgers op Amerikaans grondgebied, is Senator Rand Paul niet alleen een held van de libertarische vleugel van de Republikeinse Partij maar ook een nationale bekendheid. Sindsdien is de eloquente vertegenwoordiger van de Tea Party de favoriet in de aanloop naar de Republikeinse voorverkiezingen voor de presidentsverkiezingen van 2016.
Op een conventie van de Republikeinse Partij in het aartsconservatieve Tenessee afgelopen zaterdag, stemden 57% van de partij-actvisten voor Rand Paul als de Republikeinse voorverkiezing nu zou worden gehouden. Eerder won Rand Paul een soortgelijke straw poll in Pennsylvania met 39% van de stemmen en van de Conservative Political Action Conference, een bijeenkomst van conservatieven uit heel Amerika, met 25%. Andere favorieten zijn Marco Rubio (Senator namens Florida), Paul Ryan (Afgevaardigde namens Wisconsin en voorzitter van de begrotingscommissie van het Huis van Afgevaardigden) en Gouverneur Christie van New Jersey.
De grote aanhang van een libertarische Republikein als Rand Paul bij de conservatieve partij-activisten staat in schril contrast tot de impopulariteit van zijn vader Ron Paul, presidentskandidaat in 2008 en 2012 op een extreem-libertarische agenda, bij de conservatieve achterban. Dit onderstreept de grote potentie van de gematigde zoon voor 2016. Na de verloren presidentsverkiezingen van 2008 en 2012 met kleurloze presidentskandidaten, die politieke koers uit het verleden vertegenwoordigen, moet de Republikeinse partij op zoek naar een nieuwe koers, nieuw elan en een nieuw electoraat dat weer de meerderheid kan winnen in 2016. Rand Paul zou dit nieuw elan kunnen zijn doordat hij het civil libertarianism met de nadruk op burgerlijke vrijheden kan verbinden met Fiscal Conservatism, kleine grondwettige overheid en lage belastingen. President Rand Paul in 2016, de eerste Tea Party-president?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten