Zuid-Korea: 'Buren toch niet bezig met nieuwe kernproef'

Geen categorieapr 08 2013, 11:00
Toch niet.
Een Zuid-Koreaanse minister zei eerder vandaag dat Noord-Korea opnieuw een kernproef aan het voorbereiden is. Er zou een raketlancering worden verwacht op 15 april, op de verjaardag van wijlen grootvader en Eeuwig president van de Republiek Kim Il-sung.
Volgens de minister waren daar aanwijzingen voor, omdat er buitengewoon veel militaire activiteit zou zijn waargenomen in een stad in het noord-oosten van Noord-Korea:

Zuid-Koreaanse media berichten over buitengewoon veel activiteit in de noordoostelijke stad Punggye-ri. In de stad waar Noord-Korea al drie keer eerder een atoomtest uitvoerde op nabijgelegen terrein, zouden momenteel meer mensen en voertuigen zijn dan normaal.

Dat zou betekenen dat de 29-jarige Kim Jong-un geen kans voorbij laat gaan om de zuiderburen en de Verenigde Staten te provoceren en te treiteren. Maar wat blijkt nu: er zijn toch geen tekenen dat Noord-Korea bezig is met een nieuwe kernproef. "We vonden geen ongewone bewegingen die een indicatie kunnen zijn voor het uitvoeren van een nucleaire test."
Hoe ernstig de situatie zal escaleren op het Koreaanse schiereiland, weet niemand, maar als het zover komt dat er een oorlog uitbreekt, dan weten we één ding zeker: Noord-Korea ligt binnen 24 uur volkomen plat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten