D66 maakt zich hard voor privacy burgers

Geen categoriemei 24 2013, 11:00
Pinnen.
D66 vindt het niet kunnen dat het bedrijf dat Nederlandse pinbetalingen afhandelt, Equens, gegevens over klantgedrag wil voorkomen. De NOS had vanmorgen een gesprek met democraat Gerard Schouw:
Schouw legde uit dat Equens ervoor moet zorgen dat het we veilig kunnen pinnen. Verdere informatie moet het bedrijf voor zich houden.
Maar hoe kan het dat Equens dit denkt te kunnen doen? Hoe haalt het bedrijf dit in zijn hoofd?
Nou, het antwoord wordt - jawel - ook gegeven door Schouw: een gebrek aan concurrentie. Equens is een monopolist. Het bedrijf kan daardoor in principe doen en laten wat het wil.
Dat kan natuurlijk niet, daarin heeft Schouw gelijk. Maar de échte langetermijnoplossing bestaat eruit om voor concurrentie op de pinmarkt markt te zorgen. Alleen dan kan er werkelijk iets veranderen én kunnen we er snel en gemakkelijk voor zorgen dat bedrijven die te ver gaan daar hard voor gestraft worden door een enorme daling aan partners en dus inkomsten.
(Voor u iets zegt: ja, het is inderdaad ironisch dat de meest eurofiele partij van Nederland zich nu zorgen zegt te maken over onze grondrechten, zoals het recht op privacy)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten