Mishandeld en verkracht, autoriteiten keken toe

Geen categoriemei 15 2013, 21:00
Heel normaal.
Blijkbaar vinden Britse autoriteiten het volstrekt normaal dat meisjes af en toe in elkaar geslagen en verkracht worden.

Een slachtoffer van een bende die jonge meisjes als seksslavinnen exploiteerde in Oxford vertelt in een interview met The Guardian hoe zij en haar moeder de Britse sociale diensten herhaaldelijk hebben gesmeekt hen te redden. Ze zegt dat de gemeente liegt over de steun die is geboden.

De vrouw, die in de rechtszaal 'Meisje C' wordt genoemd, is nu 20 jaar oud. Inhet interview beschrijft ze hoe de bende haar begon te misbruiken toen ze 13 jaar was. 

Zo werd ze onder andere volgesproken met crack en cocaïne en lieten haar verkrachters haar weten dat ze haar kindje, dat ze kreeg door het misbruik, zouden onthoofden als ze lastig deed.
Veel van de mannen zijn nu veroordeeld, maar het meisje en haar moeder merken terecht op dat de autoriteiten ze weinig tot niet geholpen hebben. Een citaat van het slachtoffer:

"Mamma schreef alle mensen van de sociale diensten aan, organiseerde bijeenkomsten, nodigde organisaties uit en kreeg hen om de tafel, maar ze bleven het probleem als een hete aardappel aan elkaar doorspelen. Ondertussen kwam ik meer en meer onder invloed van de bende".

Triest, maar niet verbazingwekkend. Dit soort wanprestaties zijn in het moderne west-Europe namelijk schering en inslag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten