Rasssisssme!

Foto:

In de VS brak rel uit over immigratierapport van grote denktank. Reden: Latino’s en IQ.

Als het over etniciteit gaat, wordt de wereld steevast hysterisch. Ook in de wetenschappelijke wereld is dat zo. In Europa (met uitzondering van Groot Brittannië) is het nog een tikkeltje krankzinniger: Daar wordt iedere wetenschapper die onderzoek doet naar de genetische aspecten van etnicitiet gemargininaliseerd. In de VS is wetenschappelijk onderzoek nog wel mogelijk. Bijvoorbeeld over IQ en etniciteit. Er is een ware bibliotheek aan wetenschappelijk onderzoek in toptijdschriften, opgebouwd sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Etniciteit mag in de VS ook geregistreerd worden en dat levert een schatkist aan data op.

Maar zodra de resultaten in het openbare debat komen, neemt steevast de waanzin het over. Racismeroepers zijn nu eenmaal niet geïnteresseerd in de waarheid, maar in het feit of iets wel of niet gezegd mag worden. Wat dat betreft leven we nog in de Middeleeuwen, toen wetenschappers op de brandstapel kwamen wegens waarheden die niet pasten in de politiek correcte censuur van die dagen.

In de VS staat momenteel nieuwe immigratiewetgeving op stapel. Het gaat daarbij om de legalisering van zo’n 11 miljoen latino’s. Een enorm Generaal Pardon dus. De misschien wel meest prestigieuze conservatieve denktank in de VS, The Heritage Foundation, kwam daarover begin afgelopen week met een groot onderzoek, waaruit kort gezegd bleek dat de kosten van zo’n operatie kolossaal zouden zijn. Nu kun je er natuurlijk over discussiëren over de onderzoeksmethode van dat rapport klopt, en of het misschien een beetje minder kolossaal mag wezen. Dat zijn zinnige, zakelijke discussies. Maar die worden nooit gevoerd. De voorstanders van de immigratie, in dit geval de Obama lobby, nemen nooit de moeite om hun berekening van de immigratie op tafel te leggen, zodat we het ergens over kunnen hebben. Ze kijken wel uit. Zodoende is er nooit sprake van enige debat.

De tegenstanders van meer immigratie komen met cijfers. De voorstanders komen met retoriek. Of ze zwijgen het onderwerp dood. Dat is natuurlijk veel effectiever, want zo zijn de immigratietegenstanders altijd in de verdediging.

Dus gaat de discussie meteen ergens anders over. Want wat blijkt. Een van de twee auteurs, schreef in 2009, toen hij promoveerde op Harvard, een dissertatie over het lagere IQ van latino’s. En ja, dat kan natuurlijk niet hè. Dat kan dan wel zo wezen, maar dat mag niet zo zijn en daarom is het niet zo.  De betreffende auteur, Jason Richwine, senior analyst bij de Heritage Foundation, zag zich gedwongen om terug te treden. 

Wat Richwine stelde was op geen enkele wijze hemelbestormend. Wie een beetje in het debat zit, weet dat hij iets zei dat in lijn is met wat tientallen wetenschappers over de hele wereld al zeker vijftig jaar stellen, onderbouwd met kilometers degelijk onderzoek:

“The statistical construct known as IQ can reliably estimate general mental ability, or intelligence. The average IQ of immigrants in the United States is substantially lower than that of the white native population, and the difference is likely to persist over several generations.”

Met andere woorden: IQ is een statistische ‘constructie’.  Het meet mentale mogelijkheden, ook wel intelligentie genoemd. (Oké, dat is feitelijk niet helemaal hetzelfde.) Het gemiddelde IQ van immigranten in de VS ligt substantieel lager dan dat van de blanke bevolking in de VS. En dat verschil zal ‘verschillende generaties’ blijven. 

Het immigratierapport van de Heritage Foundation ging daar overigens helemaal niet over. Maar wat deed het ertoe. Gepromoveerd op zo’n verschrikkelijk onderwerp? Dan hang je!

Bij de immigratie lobbyisten zijn ze natuurlijk dolblij. Want het zou best wel eens waar kunnen zijn, niet, van dat IQ, en dat, zoals de linksen dan altijd zeggen zou je niet moeten willen. We noemen dit: rasssisssme:

“Racism and xenophobia have no place in the debate on immigration reform, period,” said Jose Antonio Vargas, the founder of Define American, a pro-immigration group. “I hope this is a lesson for all sides that what the public is looking for is a fair and honest debate on immigration reform, not long discredited racial theories designed divide us rather than unite us.”

Een  fair and honest debate on immigration reform. Ja hoor. Je moet het maar uit je bek durven te krijgen. Zo lang we het vooral maar nergens over blijven hebben. Dat is de beklemmende realiteit van deze dag, waarin het mooie land dat de VS heet, wordt overspoeld met mensen die het omlaag gaan trekken naar een armoedige, criminele chaostaat. Een beetje zoals de trotse industriestad Detroit ten onder ging toen de ‘Afro-Amerikanen’ er het bewind overnamen. 

Iedereen weet dat best. Maar het mag niet gezegd worden.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!