Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

Marc van Uchelen pleegt zelfmoord

Geplaatst door Michael van der Galien op 3 juni, 2013 - 17:00

'Intens man'.

Acteur Marc van Uchelen heeft zelfmoord gepleegd:

Acteur en regisseur Marc van Uchelen besloot zelf uit het leven te stappen. Dat laat een woordvoerder van de familie weten aan Shownieuws. Zondag werd bekend dat Van Uchelen (42) is overleden. De in Baarn geboren Van Uchelen speelde op zijn vijftiende de rol van de jonge Anton Steenwijk in de film De Aanslag.

Eddy Terstall, de regisseur, vertelt dat Van Uchelen bijzonder goed begreep hoe hij zijn rollen moest spelen. Hij voelde de verhaallijn goed aan. Op het persoonlijke vlak had de acteur wel vaker last van mentale problemen:

Het hielp ook dat Van Uchelen een opleiding had gevolgd als regisseur. 'Hij wist als geen ander waar het in een verhaal om draaide', legt Terstall uit. 'Dat beperkte zich niet alleen tot zijn eigen rol.' Dat de acteur/regisseur ook duistere kanten had, was in zijn vriendengroep wel bekend. 'Hij was een intens mens - in alle opzichten.'

Wij wensen de familie en vrienden van Van Uchelen veel sterkte bij het verwerken van dit verdriet.

Reacties

Cathja op 4 juni, 2013 - 08:46

Triest!

Elk overlijden is een ingrijpende gebeurtenis, maar als de overledene de dood zélf heeft gezocht, en de omgeving heeft nooit signalen ontvangen dat die persoon met de gedachte liep om er een eind aan te maken, is de klap voor de nabestaanden altijd zeer groot. Men heeft geen afscheid kunnen nemen (dit is met een plotselinge dood altijd onmogelijk), en dat maakt het verwerken van het verdriet vaak zo moeilijk. Ook heeft men vaak veel vragen waarop geen antwoord komt, tenzij de overledene een bericht heeft nagelaten.

Ik wens de nabestaanden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd!

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.