PVV'ers willen niet samen met 'antisemitisch' Vlaams Belang

Geen categoriejun 29 2013, 10:15
Een nieuwe rel is geboren.
Het borrelt weer binnen de PVV. De nieuwe lijn van Geert Wilders, die met de PVV tijdens de Europese verkiezingen van volgend jaar wil samenwerken met partijen als Vlaams Belang en Front National, valt niet bij iedere PVV'er in goede aarde. Voor wie het gisteravond heeft gemist: het Haagse PVV-raadslid Paul ter Linden maakt ernstig bezwaar tegen de samenwerking met de partij van Filip Dewinter.
In een woedende e-mail die hij heeft gestuurd naar de Haagse fractievoorzitter Machiel de Graaf en Wilders zelf noemt Ter Linden de Vlaams Belang-voorman "niet alleen antisemiet, maar ook een notoire homohater". De PVV'er zette aan het eind van zijn mail, waar hij nooit antwoord op heeft gekregen: "Echt, ik kots op deze gek."
Op The Post Online verscheen een kort interview, waarin de PVV'er toelichtte wat hij bedoelde met zijn mail: "Ik erger mij al langer, de samenwerking met de antisemitische en homohatende Dewinter is de spreekwoordelijke druppel." En: "Als de PVV samen gaat werken met het Vlaams Belang, dan zal het niet lang duren voordat de Echte Finnen of zelfs de Griekse Gouden Dagenraad of het Hongaarse Jobbik als bondgenoot zullen worden gezien."
De Haagse PVV'er staat niet alleen in zijn kritiek op de internationale samenwerking. Hij kent zeker vijf PVV'ers die bezorgd zijn, alleen durft niemand er wat over te zeggen in het openbaar. Ik citeer NRC:

PVV-Statenlid in Gelderland Marc van Kampen is wel openlijk "zeer kritisch" over het verbond van zijn partij met Dewinter. Van Kampen heeft moeite met "het antisemitische" karakter van het Vlaams Belang, zo licht hij toe.

Het feit dat Ter Linden kritiek heeft op de nieuwe koers die de PVV aan het varen is, wordt hem niet in dank afgenomen. Op Twitter wordt hij door PVV-aanhangers een "nestbevuilende onnozelaar" genoemd, een "gutmensch" zelfs. Tja. Waar 'gutmensch' tot voor kort een woord was om de grachtengordel mee aan te duiden, wordt het nu zelfs gebruikt om iedere PVV'er die niet als een schoothondje achter Wilders aanloopt een trap na te geven.
Ter Linden wil absoluut niet weg bij zijn partij - want hij is een echte PVV'er - maar de kans is groot dat hij volgende week uit de Haagse fractie wordt geknikkerd.
Wat hier nu zo opvallend aan is, is dat het al veel langer schuurt binnen de PVV, met aan de ene kant uitgesproken aanhangers van Israël en aan de andere kant mensen die het kennelijk geen probleem vinden om de vrijheid van Joden in te perken (zie de steun van de PVV voor het verbod op ritueel slachten) en die het niet erg vinden om samen te werken met politieke partijen die op zijn minst verdacht zijn als het gaat om antisemitisme. Zeg het maar, beste Geert, welke kant kies jij?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten