George Zimmerman terecht vrijgeproken in zaak-Trayvon Martin

Geen categoriejul 14 2013, 10:14
Gerechtigheid: Zimmerman handelde uit zelfverdediging toen hij werd aangevallen door de agressieve Trayvon Martin.
George Zimmerman, de eerste Hispanic die continu 'blank' wordt genoemd door de media, is niet schuldig bevonden in de zaak tegen hem. Hij werd ervan beschuldigd de confrontatie te hebben gezocht met de toen 17-jarige Trayvon Martin en hem, zonder reden, te hebben doodgeschoten.
Het oordeel van de jury - die volledig uit vrouwen bestond - is dat de aanklagers niet hebben kunnen bewijzen dat Zimmerman schuldig is aan (tweedegraads) moord ofwel doodslag. Om schuldig te worden bevonden aan tweedegraads murder zou de jury ervan overtuigd moeten zijn dat Zimmerman Martin om het leven bracht omdat hij gedreven werd door 'slechte bedoelingen of haat' en door een gebrek aan respect voor leven. Bij doodslag zou bewezen moeten worden dat Zimmerman opzettelijk iets deed dat resulteerde in Martins dood. 
Het ergste aan deze zaak is dat de Amerikaanse én internationale media Zimmerman van tevoren al schuldig bevonden. Hij zou als blanke (hij is helemaal niet blank, maar dat terzijde) de brave, maar Afro-Amerikaanse Martin uit racistische motieven hebben gevolgd en de confrontatie hebben gezocht. Ja, dit was een echte hate crime: een misdaad gepleegd door een vuile racist. Opknopen die vent!
Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat dit verhaal voor geen meter klopte, wat de reden er dan ook van is dat de meeste media de bewijsvoering in deze zaak opeens negeerden. Martin bleek helemaal geen lieverdje te zijn. Daar kwam bij dat getuigen uitlegden dat Zimmerman Martin inderdaad volgde, maar dat het de laatste was die de confrontatie zocht én die de eerste klap(pen) uitdeelde. Zimmerman gebruikte zijn wapen pas toen de weliswaar jongere, maar sterkere en grotere Martin hem al een paar keer met zijn hoofd tegen de straat had geslagen. Het was dus zelfverdediging.
Dat was het verhaal van de verdediging in ieder geval. Mensen die de zaak een beetje hebben gevolgd weten dat de verdediging overtuigender was dan de aanklagers, die zich uiteindelijk ten doel zetten om 'reasonable doubt' te creëren over Zimmermans verhaal. Een beetje merkwaardig, aangezien de staat zijn aanklacht juist voor de volle 100 procent moet bewijzen.
Gezien die omstandigheden is het niet verbazingwekkend dat de jury Zimmerman onschuldig heeft bevonden. Sterker nog, het is het enige juiste oordeel.
Jammer genoeg zijn er mensen die dat weigeren te accepteren. Op Twitter regende het vannacht reacties van race hustlers (mensen die de racismekaart continu trekken omdat ze er zelf beter van worden. Ik stel voor dat we vanaf nu de term ras-pooiers gebruiken voor dat soort lieden) die alvast aankondigen dat ze 'wraak' zullen nemen.
Zimmerman is zijn leven vanaf nu dus niet meer veilig - niet omdat hij iets verkeerd heeft gedaan, maar omdat de media én linkse politici vanaf het begin hebben gepretendeerd dat het om een racistische moord ging. Niet omdat dit klopte, maar omdat ze dit als een kans zagen om hun profiel onder etnische minderheden op te poetsen; als je wil dat Afro-Amerikanen over een paar jaar in nog grotere getalen gaan stemmen moet je het zo aanpakken, zullen ze denken.
Ze hebben het geprobeerd, maar we kunnen nu concluderen dat hun actie deels mislukt is. Zimmerman kan gewoon in vrijheid leven; hij wordt niet opgeofferd voor de 'goede zaak' van progressief Amerika. Dit met dank aan de jury die deze zaak onbevooroordeeld inging en de moed had om tegen de mening van race hustlers in te gaan.
Toch ben ik bang dat dit nog niet einde verhaal is. Zimmerman heeft vanaf nu namelijk geen leven meer. Hij kan op dit moment niet veilig over straat. Het is nog maar de vraag of dat over enkele jaren beter is.
In dat opzicht kun je dus zeggen dat links hem wel degelijk geofferd heeft voor het socialistische ideaal. Zimmerman is niet-schuldig, maar moet vanaf nu de hele tijd over zijn schouder kijken als hij naar zijn werk gaat of zelfs een boodschapje wil doen. Strafrechtelijk is gerechtigheid geschied, maar sociaal absoluut niet. Dat gebeurt namelijk pas op het moment dat eerder genoemde race hustlers - waaronder de hele bende van MSNBC en een significant deel van de Democratische Partij - eindelijk van hun voetstuk vallen en door de hele samenleving worden uitgekotst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten