In 2012 zijn twaalf strafzaken geseponeerd in het "landsbelang"... DEMMINK???

Geen categoriejul 14 2013, 21:42
In 2012 zijn twaalf strafzaken geseponeerd in het landsbelang. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) desgevraagd weten.
Het OM kan besluiten om niet tot vervolging in een strafzaak over te gaan, omdat bijvoorbeeld de staatsveiligheid of buitenlandse betrekkingen in het geding zouden komen. Of het OM denkt met een zogenoemd sepot in het landsbelang maatschappelijke onrust te voorkomen. Dat wil niet zeggen dat de verdachte geen strafbaar feit heeft begaan, de verdachte wordt alleen niet vervolgd.
Het OM wil niet ingaan om welke zaken het ging in 2012 en wil ook geen voorbeelden geven van zaken die geseponeerd kunnen worden in het landsbelang. Omdat het om zo weinig zaken gaat, zou door een voorbeeld direct duidelijk zijn om welke zaken het specifiek gaat, verklaart het OM.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3475411/2013/07/13/Twaalf-keer-geen-vervolging-in-landsbelang.dhtml
Mensen die misdaden gepleegd hebben níet vervolgen omdat er mensen boos over zouden kunnen worden......gaat het om 'gevoeligere' zaken die het vertrouwen in de overheid nog verder zouden kunnen ondergraven?
De kwestie Demmink is een zaak die de Nederlandse status in binnen- en buitenland schade berokkent, waarbij jonge levens verwoest zijn maar waarin tot het hoogste ministeriële niveau handen boven hoofden en deksels op doofpotten gehouden worden. Een dubieus sepootje past ook nog wel in zo'n rijtje. De Demmink-kwestie gaat namelijk al lang niet meer over 'heeft ie het wel gedaan of heeft ie het niet gedaan', de zaak is exemplarisch geworden voor hoe de politieke en bestuurlijke elite zichzelf beschermt tegen het plebs..
Geheimzinnige strafzaken in een la schuiven omwille van 'het landsbelang' en de gewone man zijn rechtsgang blokkeren: het gaat lekker met de Rechtsstaat Nederland...
http://www.geenstijl.nl/
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten