Rellen in Frankrijk na controle op gesluierde vrouw

Geen categoriejul 21 2013, 10:14
Daar gaan we weer.
Het is twee nachten geleden wéér losgegaan in Franse achterbuurten. Volgens de NOS gingen boze moslimmigranten de straat op nadat agenten een gesluierde vrouw en haar agressieve man hadden ingerekend. Zoals u onderhand weet worden dat soort ingrepen niet geaccepteerd in dergelijke wijken: ongelovige agenten hebben burgers te gehoorzamen, niet andersom.
De autoriteiten vertellen het verhaal als volgt: hoewel het in Frankrijk verboden is om helemaal gesluierd over straat te gaan deed de vrouw in kwestie dat toch. Daarom werd ze aangehouden door de politie, die haar vroegen zich te legitimeren.
Manlief wilde echter niet dat mevrouw haar sluier aan de kant zou schuiven, waardoor ze daadwerkelijk geïdentificeerd kon worden. Hij zette een grote mond op en werd zelfs agressief. Zo probeerde hij één van de agenten te wurgen.
De man en vrouw zeggen dat het verhaal van de dienstdoende agenten onzin is. Zij deden he-le-gaar niets! Welnee! Het waren juist de agenten die zomaar, opeens, handtastelijk werden en de moeder van de vrouw die blijkbaar ook aanwezig was onheus bejegenden. Op dat moment bekritiseerde haar man de agenten, waarop hij plots werd ingerekend. En oh ja, de vrouw zelf werd hoegenaamd maar eens keihard tegen een auto gegooid.
Het moge duidelijk zijn wiens verhaal ik serieus neem. In Franse achterstandswijken heerst er een echte ghettocultuur - en dan ook nog eens één die religieus van aard is. De politie wordt gezien als de ongelovige arm van de al even ongelovige wet. Daarom negeren ze de politie niet alleen, maar zien en behandelen zij ze zelfs als echte vijanden.
Het ergste aan dit verhaal is natuurlijk dat deze man en zijn vrouw zich niet alleen zo gedragen, maar dat ze zich vervolgens gesteund weten door een aanzienlijk deel van hun gemeenschap. Weet ik hoeveel 'jongeren' staan blijkbaar te springen om in te grijpen, om auto's in de hens te steken, en de autoriteiten lastig te vallen; het lontje zit continu in het kruidvat, het hoeft alleen maar even te worden aangestoken.
De vraag is dan natuurlijk wat hieraan kan worden gedaan? Ik ben bang dat het antwoord is: niets. Waarschijnlijk is het gewoon al te laat voor dat soort wijken. Hopelijk wordt het door de tijd minder erg, maar of dat echt zo zal uitpakken waag ik te betwijfelen.
In dat geval is het enige dat u en ik er mee kunnen doen dus: ervan leren. Dat soor twijken mag je niet laten ontstaan. Als zich zich beginnen te ontwikkelen moet je dus meteen ingrijpen.
Leest u mee, idealistische dames en heren in Den Haag?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten