CNN sloopt Obama over Benghazi affaire

Geen categorieaug 09 2013, 13:59
Gisteravond heb ik met open mond gekeken naar een speciale CNN repo van Erin Burnett. De verbazing werd niet veroorzaakt door de feiten die de revue passeerde, maar door de toon en conclusie van de repo.

Dit is niet de gehele uitzending maar een samenvatting. Een aantal zaken vielen mij op. De krediet die de vier slachtoffers werd toegeschreven overtuigde mij van de emotionele doorleving van dit onderwerp, bij de redactie. Dit verbaasde mij. CNN is een netwerk met een globalistische insteek en behoren in mijn ogen nog steeds wel tot het linkse media establishment. Toch had ik bij deze aflevering het gevoel dat ik eigenlijk naar een reportage van Fox zat te kijken, en dat bedoel ondanks de vele gebreken en rariteiten van FOX, op een goede manier. De repo ademt patriottisme, en dat ben ik niet gewend van CNN.
Daarbij werden Obama en Clinton genadeloos gesloopt. Er wordt afgerekend met de claim dat de aanval te maken had met de film ´Innocence of Muslims´, en er wordt zonder terughoudendheid gesteld dat de administratie kennis had van de militaire noodzaak, maar besloot niet in te grijpen. Ook wordt bloot gelegd dat de administratie willens en wetens de termen ´Jihadisten´ en Al-Qaida gelieerde groeperingen uit de documenten heeft gefilterd, om er een apologetische term voor in de plaats te zetten.
Maar ze gaan nog verder. Er wordt met kracht benadrukt dat Obama zijn belofte de daders te zullen vinden en berechten, nog niet eens bij benadering heeft ingelost. CNN maakt pijnlijk duidelijk dat het onderzoek feitelijk nog niet eens is gestart. Zij doen dit door middels eigen onderzoek journalistiek gewoon zelf oog in oog te komen met de hoofdverdachten. Deze verdachten geven aan nog nooit benaderd te zijn door welke buitenlandse mogendheid dan ook. Conclusie: er is een onderzoek beloofd, maar nooit geweest.
CNN trekt een gezonde conclusie: Obama illustreert dat een ambassadeur van het machtigste land op aarde gesloopt kan worden, zonder dat er ook maar enige consequenties zijn. Dit is macht in verval, en dat doet pijn. Ik ben van de Reagan school: Peace through strength; If you can’t make ‘em see the light, make ‘em feel the heat. Tolerantie en appeasement nodigt uit tot agressie.
Burnett gaat trekt zelfs de conclusie dat Obama het incident heeft misbruikt om herkozen te worden en dat politiek boven patriottisme werd verkozen. Ik heb nooit zoveel gehad met de gedachteschool dat Obama eigenlijk een subversieve moslim is, maar dat het een President is die er een puinhoop van maakt, dat staat vast.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten