Roemeense Gay Pride zakkenrollers snel weer op straat

Geen categorieaug 07 2013, 15:00
Welke straf?
Wat zullen deze Roemenen blij zijn dat ze tegenwoordig in Nederland wonen zeg:

De poging van justitie om de eerste lading Roemeense zakkenrollers die tijdens de Gay Pride toesloegen zwaar te straffen, is mislukt. Over enkele weken staan de mannen alweer op straat. Dat bleek gistermiddag toen drie Roemenen in een supersnelrechtzitting in de Amsterdamse rechtbank werden veroordeeld tot 4, 6 en 10 weken cel. Het Openbaar Ministerie had fors meer geëist: 4, 5 en 6 maanden. Maandag waren ook al drie Roemenen tot enkele weken cel veroordeeld.

Let wel, de rechters in deze zaak hadden toegezegd dat ze de Gay Pride "als verzwarende factor mee zouden wegen", maar dat hebben ze uiteindelijk om mij onduidelijke redenen niet gedaan. Het ergste van dit alles? Twee van de drie zijn draaideurcriminelen. Zij werden eerder al veroordeeld wegens diefstal. Maar ook zij staan binnenkort dus gewoon weer op straat.
En ondertussen vraagt de politiek zich af hoe het toch mogelijk is dat mensen actief blijven in het criminele circuit, ook nadat ze gepakt worden. Wat denkt uzelf? Een paar weken zitten is alles? Veel dieven zullen daar ongetwijfeld uit concluderen dat het 't risico dan prima waard is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten