Vogelaar: Huh? Mijn beleid was juist fantastisch!

Geen categorieaug 13 2013, 14:00
In welke wereld leeft Ella Vogelaar?
De Vogelaar-wijken waren wél een succes, wat de rest van de wereld er ook van mag denken. Oud-minister van Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar (PvdA) heeft er hoogstpersoonlijk met haar één miljard euro belastinggeld voor gezorgd dat het beter is gegaan in 'haar' wijken. Tegen het NCRV-programma Altijd Wat zegt de PvdA'er: "Het gaat wel degelijk beter in die wijken."
Oh, dus iedereen heeft het gewoon verkeerd gezien. Dat rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau over Vogelaar-wijken en het feit dat het extra geld voor de 'krachtwijken' geen moer heeft geholpen, is gewoon uit de duim gezogen van een van de onderzoekers. Wij zijn met z'n allen te dom om te snappen wat de wijze Vogelaar allemaal heeft bereikt in die wijken van haar.
Of ligt het toch een beetje anders? Leeft Vogelaar soms in een heel andere wereld dan de rest van Nederland? Kijk maar eens rond in de wijken van Vogelaar. Daar wil je niet dood gevonden worden. De wijken zijn, ook na de 1 miljard euro, nog steeds een zooitje.
De criminaliteit is gebleven. De buurten verpauperen sneller dan een schimmel kan groeien. Dat komt omdat de problemen in die wijken niet kunnen worden opgelost met het uitdelen van zakjes geld. Er moet meer gebeuren dan het vervangen van de gebouwen. De inwoners zijn niet veranderd. Het aandeel socialewoningbouw is nog altijd bizar groot. De werkloosheid is hetzelfde gebleven of zelfs hoger geworden. Het aantal allochtonen dat amper tot geen Nederlands verstaat is toegenomen.
Maar nee, Vogelaar is woedend op de suggestie dat haar marxistische plannetjes niets hebben uitgehaald: "Dat slaat dus echt nergens op. (...) Het gaat wel degelijk beter met die wijken. Ik ben er nog bij betrokken en ik heb dus nog steeds contact met bewoners." Ach, gut, Vogelaar toch. Blijf toch lekker uit de schijnwerpers van de camera. Daar bewijs je jezelf én de rest van Nederland echt een dienst mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten