Huis van Afgevaardigden keurt begrotingsakkoord goed

Geen categoriedec 13 2013, 1:44
Het Huis van Afgevaardigden heeft vannacht met overweldigende meerderheid 332-94 de Bipartisan Budget Act, het begrotingsakkoord van Paul Ryan en Patty Murray, goedgekeurd. 169 Republikeinse afgevaardigden en 162 Democraten stemden voor dit akkoord. Slechts 62 Republikeinen en 32 Democraten stemden tegen dit compromis. Opmerkelijk is de grote steun van de uitermate conservatieve fractie van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden. Sinds de presentatie van het begrotingsakkoord trokken met name hele conservatieve actiegroepen en de Tea Party fel van leer tegen dit akkoord vanwege de belastingverhogingen en de stijging van de overheidsuitgaven.
Toch stemden een grote meerderheid van de Republikeinse fractie voor het begrotingsakkoord. Belangrijke reden daarvoor is de grote steun die de voorzitter van de begrotingscommissie, Paul Ryan, geniet bij alle facties in de Republikeinse partij. Ondanks de enorme kritiek die er is op dit akkoord van de rechtervleugel, is er veel minder op de man gespeeld dan te doen gebruikelijk. Ryan behoort zelf ook tot de rechtervleugel en een graag geziene gast in het Talk Radio circuit, een niet te onderschatten kracht voor de conservatieve beweging. Ryan heeft daardoor veel krediet opgebouwd bij de conservatieve base.
Door deze overweldigende steun in beide partijen voor dit begrotingsakkoord is de belangrijkste horde voor het begrotingsakkoord genomen. In de senaat worden niet zoveel problemen verwacht en ook President Obama heeft al aangekondigd dit begrotingsakkoord te zullen bekrachtigen. Dit betekent dat er voorlopig een einde komt aan de politieke impasse over de begroting van de laatste 2 jaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten