Jihadistische familie onder vuur in Arnhem

Geen categoriedec 14 2013, 15:14
Alle zonen zijn naar het front vertrokken.
Er blijkt een jihadisten-familie te wonen in Arnhem. De Telegraaf heeft vandaag een interessant artikel gepubliceerd over deze extremisten, die in de gaten worden gehouden door de politie.

De Arnhemse wijken Malburgen en Presikhaaf zijn jachtvelden geworden voor jihadronselaars. Complete families zijn in de greep van de Heilige Oorlog. Zoals het gezin El A., dat drie jihadzoons telt: eentje vecht er in Syrië, twee werden onderweg naar het front onderschept door justitie en de geheime dienst AIVD. Een ’jihadgezin’ uit Arnhem ligt op de korrel van de AIVD, politie en justitie. Eén broer loopt al maanden in Syrië met kalasjnikov-geweer.

Twee andere broers zijn onlangs opgepakt toen ze naar Syrië probeerden te reizen. Gelukkig zijn ze tegengehouden, waardoor ze geen misdaden tegen de menselijkheid kunnen plegen in dat land.
Voor veel gutmenschen zal het als een verrassing komen, maar de drie broers werden door hun moeder aangemoedigd om hun leven te riskeren voor de 'jihad'. Links zegt al jarenlang dat dit niet kan omdat 'iedereen hetzelfde wil voor zijn of haar kinderen,' maar mensen die de moed hebben om de werkelijkheid te zien voor wat het is weten beter: er zijn mensen die heel andere doelen nastreven. Er zijn veel islamistische moeders die maar wat graag willen dat hun kinderen om het leven komen in de strijd voor islamistische dominantie, waardoor de kinderen martelaren worden en de vrouwen zelf moeder van een martelaar. Daardoor sta je nogal in hoog aanzien in bepaalde landen.
Nou ja, in bepaalde landen... Helaas zijn er nu zelfs Nederlandse wijken waarin dat het geval is. Malburgen en Presikhaaf zijn daar voorbeelden van, maar er zijn meer. Loop maar eens een tijdje rond in Utrecht, Amsterdam of Den Haag: daar is het niet veel beter.
Het is mooi dat dit onderwerp langzamerhand wat aandacht krijgt in de media, maar het gezin El A. is slechts het topje van de ijsberg. Er zijn veel meer jihad-gezinnen in Nederland, en ze moeten stuk voor stuk nauwlettend in de gaten worden gehouden door de AIVD. Dit probleem is groter dan mensen denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten