Paus vindt ‘marxist’ helemaal niet erg

Foto:

Tuurlijk niet.

De linkse paus Franciscus vindt het helemaal niet erg om ‘marxist’ te worden genoemd:

Volgens de paus is het marxisme als politieke en economische filosofie weliswaar ‘verkeerd’, maar heeft hij gedurende zijn leven tal van marxisten ontmoet ‘die goede mensen zijn’. Daarom, aldus paus Franciscus, ‘voel ik me niet beledigd’.

Gezien zijn economische opvattingen zou hij het waarschijnlijk wél erg vinden om te worden uitgescholden voor kapitalist. Dan kon hij zich weleens bijzonder beledigd voelen. 

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!