Selectieve verontwaardiging voert boventoon rond Wilders

Foto:

De sticker van Geert Wilders maakt ongelofelijk veel los. Wederom gaat het over de toon van het debat. Inhoudelijk durft niemand op de sticker in te gaan. Selectieve verontwaardiging voert de boventoon!

Ik wil voorop zetten dat ik nooit de sticker van Wilders op mijn deur zou plakken. Ik denk niet dat dat de beste manier is om het debat te voeren. Tegelijkertijd erger ik me bont en blauw. Nederland staat weer op zijn achterste benen. Wilders durft negatief te zijn over de islam, hoe durft hij! Selectieve verontwaardiging voert de boventoon.

Waarom wordt de islam meteen door iedereen verdedigd en mag je moslims niet choqueren (wat Wilders wilde doen) of provoceren (wat velen hem verwijten)? Christenen mag je wel provoceren. Noem Jezus een ezel. Geen probleem! Vrijheid van meningsuiting en wat dies meer zij. Madonna die zichzelf aan een kruis liet spijkeren. Hartstikke leuk! Toen de euthanasiewet in 2001 werd aangenomen, sprak D66-minister Els Borst een kruiswoord van Jezus uit: ‘Het is volbracht!’ Als dat niet bedoeld was om te provoceren, weet ik het niet meer. Het bleef echter oorverdovend stil. D66’er Gruijters zei ooit dat het christendom voor 2000 jaar onbetrouwbaarheid stond. Hartstikke grappig! Christenen moeten maar tegen een stootje kunnen hoor.

Schurk
Vergelijk deze teksten met de ‘Islam is een leugen en Mohammed is een schurk’. Waarom spreken de mensen nu wel, terwijl ze toen zwegen? Die vraag zou ik heel graag beantwoord zien. Waarom staan atheïsten, voorstanders van de vrijheid van meningsuiting, D66’ers en PvdA’ers op de barricaden als er ook maar één vinger naar de islam wordt uitgestoken?

De dubbele houding uit zich ook richting Geert Wilders. De PVV-voorman mag geen sticker maken met de tekst: ‘De islam is een leugen, Mohammed is een schurk, de koran is gif. The Post Online mag echter wel een artikel plaatsen onder de kop: ‘De PVV is een leugen. Geert is een schurk. Die stikker is gif.’ Ophef blijft uit. Je mag Mohammed geen schurk noemen, ondanks dat D66 eindelijk het verbod op godslastering uit het Strafboek heeft gekregen. Geert Wilders een schurk noemen, is echter geen probleem. Over twee maten gesproken.

Inhoud
Wederom wordt de discussie niet inhoudelijk gevoerd. Terwijl mijns inziens daar de enige mogelijkheid ligt. Als je Wilders echt de mond wilt snoeren, moet je hem inhoudelijk bestrijden. Niet enkel op zijn toon. Of durft men dat niet? Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar Saoedi-Arabië. Geert Wilders gebruikt de vlag van dit land op zijn sticker. In weinig landen heeft de islam zo’n dikke vinger in de pap als in deze Golfstaat.

Saoedi-Arabië staat op de ranglijst van christenvervolging, die Open Doors elk jaar publiceert, tweede. Net na Noord-Korea. In het land leven ongeveer 1.000.000 christenen. Saoedi-Arabië zelf ontkent dat. Volgens hen ligt het percentage christenen op 0%. Een andere religie dan de islam aanhangen, is streng verboden. Moslims die zich bekeren tot het christendom lopen in het land groot gevaar. Zij hebben grote kans slachtoffer te worden van eerwraak. Hetzelfde geldt voor vele andere moslimlanden. Wie het kaartje van Open Doors bekijkt, ziet ongelofelijk veel pijltjes staan in de Arabische, islamitische wereld. In Nederland hoor je daar niemand over. Vervolgde christenen zijn de moeite niet waard. Nee, wij vooruitstrevende mensen, doen onze mond pas open als Wilders een stickertje op zijn deur plakt. Als je aan de islam komt, kom je aan ons. Wat islamieten in het Midden-Oosten met christenen doen, moeten ze zelf weten. Dat het soenitische land Saoedi-Arabië de 20% sjiieten in het land onderdrukt, maakt ook niet uit.

Moderne slavernij
Wij hier in Nederland hebben de discussie over zwarte piet net achter de rug. Zwarte piet zou slavernij zijn. Saoedi-Arabië bewijst dat dat kolder is. In dat land zijn nog steeds echte slaven, moderne slavernij dus. Mensenrechtenorganisaties hebben dat al vaak aangekaart. Wederom is iedereen stil. Dat Saoedi-Arabië momenteel met veel geweld honderdduizenden arbeidsmigranten het land uit zet, geeft niets. Toch?

Homo’s dan. Ik denk dat homo’s in het Westen heel erg blij mogen zijn dat zij niet in Saoedi-Arabië zijn geboren. Het land gaat op vliegvelden controleren of de mensen die binnen willen komen, niet homofiel zijn. Hoe het land, en andere golfstaten, dat willen doen, is nog onbekend. Gedetecteerde homo’s komen in ieder geval het land niet in. In Saoedi-Arabië staat de doodstraf op homofilie. Als homo loop je een groot risico gestenigd te worden. Net als heksen overigens. Als je dan toch dood moet, is dat best een humane straf, nietwaar? Het enige land in het Midden-Oosten waar homo’s veilig zijn, is Israël. Dat is toevallig ook het land waar Nederlandse bedrijven niet mee willen samenwerken. En dat is toevallig ook het land waar we de producten van moeten labelen. Toch?

Vrouwen
De helft van de wereldbevolking is vrouwelijk. Dat geldt ook voor de bevolking in Saoedi-Arabië. Wij zeggen in Nederland soms grappend dat vrouwen niet kunnen autorijden. In Saoedi-Arabië nemen ze dat heel letterlijk; vrouwen mogen daar helemaal niet rijden. Vrouwen nemen maar lekker de bus, als dat mag van hun man natuurlijk. Verder is het verplicht om in Saoedi-Arabië, als vrouw, een zwarte enkellange jurk te dragen. Een zogenaamde abaya. Ook je hoofd bedekken is verplicht. Als je dat niet doet, is de kans groot dat je door de religieuze politie in Saoedi-Arabië op je vingers wordt getikt. Lekker veel vrijheden voor vrouwen dus.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar laat ik hier maar stoppen. Het is duidelijk dat Saoedi-Arabië een geweldig land is. Als ik Timmermans was, zou ik zo snel mogelijk naar dit bevriende land bellen om te zeggen dat wij ook niet begrijpen waarom Geert Wilders zo’n rare sticker op z’n deur plakt. Hoe zou hij er toch bij komen? Uiteraard moet Timmermans, in de woorden van Asscher, vertellen dat hij de sticker walgelijk en kwetsend vindt.

Uitweg
De kans dat Timmermans in dat gesprek de positie van christenen, slaven, homo’s, vrouwen en andere minderheden aankaart, is klein. Nee, in Nederland discussiëren we liever over of Geert Wilders wel of niet provoceert. Als je het niet over de inhoud wilt hebben, is dat de enige uitweg.

Selectieve verontwaardiging voert de boventoon in Nederland. Ooit heeft Geert Wilders hier een soort van lezing over gehouden in de Tweede Kamer. Hij was toen nog gedoger van Rutte I. In het debat had hij tegen Rutte ‘Doe eens normaal man’ gezegd. In hetzelfde debat noemde de PVV’er meneer Cohen een bedrijfspoedel. Ook toen stond Nederland op zijn kop over de toon van het debat. Ook toen was er enkel selectieve verontwaardiging. De verdediging van Geert Wilders was indrukwekkend. Ik was er bij in de plenaire zaal. Het was ongelofelijk stil. Iedereen voelde dat Wilders gelijk had. Het stuk heeft nooit het NOS-journaal gehaald. Geen enkel televisieprogramma besteedde er aandacht aan. Ik heb er ook nooit over gelezen op welke site dan ook. Gelukkig hebben we youtube nog:

Ik wens u allen een fijn, gezegend, prettig en plezierig kerstfeest. Vergeet deze dagen niet te denken aan de vele christenen wereldwijd die de geboorte van Jezus Christus niet in alle vrijheid kunnen vieren.

U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!