Twitteraar naar politiebureau om Godwin

Geen categoriedec 03 2013, 8:59
Het is zover: de eerste twitteraar is naar het politiebureau geroepen om zich te verantwoorden wegens het maken van, jawel, een heuse Godwin op het internet.
En niet zomaar een willekeurige, volkomen at random uit de lucht gegrepen Godwin – zoals ze dagelijks met honderdtallen over het internet vliegen – nee, het was er juist eentje die ook nog eens precies to the point was.
Het begon allemaal met een tweet van WijkagMonster, het gezamenlijke Twitter-account van de wijkagenten van respectievelijk Monster, Ter Heijde en Poeldijk. Eén van deze wijkagenten vond het nodig om maar liefst één heel wietplantje van een buurtbewoner in beslag te nemen. Want wietplantjes zijn verboten, weet u wel, dus ook één klein wietplantje mag gewoon niet, en regels zijn regels!
Nu begrijp ik best dat je als wijkagent in een gehucht als Kutjepoep of Reetketelpikkumerschans niet bijster veel te doen hebt op een gemiddelde werkdag. Maar om nou serieus één wietplantje van een nietsvermoedende buurtbewoner te gaan confisqueren is wel erg ijverig. En als je daarna ook nog met je officiële wijkagenten-Twitter-account triomfantelijk over je heldendaad gaat tweeten, kun je natuurlijk wel wat repliek verwachten van oplettende burgers.
Die repliek kwam er, in de vorm van deze niet mis te verstane tweets van de op twitter alom bekende treiterdiva PetraKramer:
En dat mag dus ook al niet. Want eergisterenmorgen moest Petra daadwerkelijk op het bureau verschijnen om uitleg te geven bij bovenstaande tweets. Lees hier het verslag van haar bezoek aan het politiebureau. (Compleet met hilarische open-deur-vraag van de politie: "Waarom heeft u de wijkagent een gemankeerde NSB'er genoemd? Vindt u dat normaal?")
Zoals u ziet stammen deze tweets van 22 augustus 2013. Dat is ondertussen ruim drie maanden geleden, maar beledigd zijn kent voor de wijkagenten van Monster kennelijk geen tijd. De politie zag hierin aanleiding om mevrouw Kramer maar liefst drie kwartier lang te verhoren. Stukje intimidatie van de politie naar de burger toe, zullen we maar zeggen.
Gelukkig maar dat de politie zoveel tijd over heeft die ze kan steken in het confisqueren van wietplantjes en in het onderzoeken van de daaropvolgende beledigende tweets aan haar eigen adres. Of wacht, zei ik tijd over? Ik bedoelde natuurlijk dat ze daar wel even wat kostbare tijd voor vrijmaken. Want onderzoek doen naar aangiften van bedreiging, of eigenlijk überhaupt onderzoek doen naar aangiften van burgers, lijkt voor onze naar eigen zeggen niet gemankeerde NSB'ers bij lange na niet dezelfde prioriteit te hebben als het opsporen van grofgebekte twitteraars.
En dat in een land waar de burgers zich op Internetfora wanhopig moeten afvragen hoe ze de politie in vredesnaam zo ver kunnen krijgen om 's een keertje iets te doen, terwijl de pakkans voor serieuze misdrijven nog altijd één komma acht (!) procent is. Geruststellende gedachte, vindt u ook niet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten