Extremistische haatimam is welkom in Almere

Geen categoriejan 07 2014, 15:14
VVD, Leefbaar Almere en GroenLinks zeggen 'welkom' tegen haatprediker.
Een controversiële haatimam komt vandaag naar Almere om zijn haatideologie met de islamitische jeugd van Almere. De Telegraaf legt uit:

De organisatie Moslimjongeren Almere is vol lof over de Londense haatsjaak. Volgens de jongeren is hij een autoriteit op het gebied van de Islam en een zeer gerespecteerd man. Al-Haddad trad eerder op in Rotterdam en Amsterdam.

Een heel aardig verhaal van Moslimjongeren Almere, maar wel één die alleen volstaat als mensen totaal geen verstand van zaken hebben en hen op hun woord geloven. Al-Haddad is namelijk niet een "autoriteit' op het gebied van de islam en een 'zeer gerespecteerd man', maar een buitengewoon controversiële extremist. Hij wordt alleen als een autoriteit beschouwd door salafisten en andersoortige radicalen die het Midden-Oosten in één grote shariasamenleving willen veranderen... en het westen eigenlijk ook (na een enorme oorlog die het land kapot maakt en een enorme schade aanricht onder de niet-islamitische bevolking).
Al-Haddad staat er namelijk om bekend dat hij joden als "de eeuwige vijanden van God" beschouwt, en dat hij afvalligen (en vreemdgangers) met de dood wil bestraffen voor hun 'zonde'. Je zou maar als moslim zijn opgegroeid en op latere leeftijd ongelovig dan wel anders-gelovig worden, als Haddad en zijn Moslimjongeren het voor het zeggen hebben. Een dramatischer lot is nauwelijks denkbaar.
En daar is alles nog niet eens mee gezegd. De haatprediker heeft in het verleden zelfmoordaanslagen namelijk ook gezegd dat er niets mis is met wat zelfmoordaanslagen zo nu en dan en dat Osama Bin Laden geen vuile terrorist was, maar een martelaar die open armen verwelkomd zou worden in de hemel. 
Daarnaast heeft deze 'autoriteit' en 'gerespecteerde' imam (woorden van de Moslimjongeren Almere) afgegeven op homoseksualiteit, wat hij een 'criminele daad' vindt. U mag raden naar de mogelijke straffen die op een dergelijke 'daad' staan volgens Al-Haddad. En tenslotte vindt hij dat de buitenwacht geen commentaar mag leveren op een man die zijn vrouw slaat.  Ik citeer:

"A man should not be questioned why he hit his wife, because this is something between them".

De SP en de PVV hebben zich uitgesproken tegen de komst van deze haatbaard, maar VVD, Leefbaar Almere en GroenLinks vinden dat maar gezeur. We hebben immers de vrijheid van meningsuiting in Nederland. Punt.
Nu klopt dat wel, maar er is een verschil tussen verbieden en je 'uitspreken tegen'. Alle politieke partijen - die onze manier van leven daadwerkelijk hoog hebben zitten - zijn het verplicht om een man als Al-Haddad en de uitnoding aan hem van Moslimjongeren Almere te veroordelen. Als partij kun je, en hoor je, te zeggen dat het evenement niet tegen kunt houden, maar dat je het tegelijkertijd onacceptabel vindt dat deze man naar Almere komt. Overleg met Moslimjongeren om ze ervan te overtuigen hun uitnodiging af te zeggen, laat duidelijk merken dat je hier niet achter staat en het als een serieus probleem beschouwt... en ga zo maar door.
Er zijn mogelijkheden genoeg voor mensen die haatimams en hun volgelingen duidelijk willen maken wat ze van hen denken.
Ook moeten de inlichtingendiensten en politie Moslimjongeren Almere maar goed in de gaten houden. Als Al-Haddad door hen beschouwd wordt als een inspirerend man die je wel even kan vertellen hoe het zit, wordt Almere geplaagd door een enorm radicaliseringsprobleem; een probleem waar er weinig tot niet over wordt gesproken.
Kortom, er zijn voldoende opties om in te grijpen. Het is een grove schande dat de politiek - en dan met name VVD, Leefbaar Almere en GroenLinks - dat niet doet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten