Jorritsma wil leger inzetten om inbraken tegen te gaan

Geen categoriejan 31 2014, 18:59
De 'liberaal' wil Almere in één grote militaire basis veranderen.
Het is tegenwoordig blijkbaar enorm populair onder Nederlandse politici: beleid en ideeën om Nederland zo Big Brotherachtig mogelijk te maken. Zo berichtte ik eerder vandaag al dat we binnenkort waarschijnlijk enkelbanden krijgen voor alcoholisten. Nu komt daar het volgende plan bij van burgemeester Jorritsma, van Almere:

Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere wil de hulp van het leger inschakelen om het aantal woninginbraken in de gemeente terug te dringen. Jorritsma wil dat 'alle beschikbare technische hulpmiddelen van het leger worden ingezet'.

De Telegraaf (zie link) weet daarbij te melden dat ze daarop heeft aangedrongen bij het OM en de politie. Er moet iets gedaan worden aan deze problematiek. En wel meteen. Als dat betekent dat het leger ingezet wordt om Nederlanders te pakken, het zij zo. Het maakt Jorritsma allemaal niets uit.
Een beetje vreemd natuurlijk aangezien het de taak van de politie is om misdaden te voorkomen dan wel op te lossen als ze toch worden gepleegd. Het leger - dat meer middelen ter beschikking heeft en verder mag en kan gaan - is daarentegen bedoeld om ons land te beschermen tegen buitenlandse vijanden. Daarom heeft de krijgsmacht bijzonder sterke wapens, schitterende materialen, en moderne technologiën: bij het beschermen van het vaderland hoeven soldaten zich niet zorgen te maken om het respecteren van de grondwettelijke vrijheden van Neerlands vijanden. Die hebben ze immers niet. Nou ja, niet in Nederland.
Het feit dat Jorritsma daar lak aan heeft en het leger wil inzetten om Almere 'veiliger' te maken is op zichzelf al zorgwekkend genoeg, maar daar komt nog eens het volgende bij:

Jorritsma zegt niet te weten welke middelen eventueel ingezet worden voor de opsporing van inbrekers. Almere zette eerder al drones van Defensie in.

Ze weet dus niet welke middelen het leger kan en wil inzetten, maar dat maar d'r ook niets uit. Haar stad moet namelijk koste wat het kost worden beschermd. Nou ja - tegen criminelen, niet tegen de opdringerigheid en machtshonger van de (lokale) overheid.
Nog even en Jorritsma stelt voor om het leger maar in het hele land in te zetten.
Wat een schande dat dit soort mensen tegenwoordig macht en invloed hebben in ons land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten