Oklahoma State Senator stelt 'Piers Morgan'-wapenwet voor

Geen categoriejan 26 2014, 18:48
In de Amerikaanse politiek bestaat een lange traditie om aan wetten een positieve spin te geven via de naam van de wet. Bijvoorbeeld de Patriot Act, The Patient Protection and Affordable Care Act, The Restore The Fourth Amendment Act of de USA for Freedom Act. Wie kan daar nou tegen zijn? Deze vorm van naming=framing is zoals zo vaak bij framing uiterst manipulatief.
Dat kan ik beter moet State Senator Nathan Dahm hebben gedacht toen hij de Piers Morgan Constitutional Right to Keep and Bear Arms Without Infringement Act indiende om het vrij wapenbezit in de zuidelijke staat Oklahoma verder te vrijwaren van inperkingen door de overheid. Met dit wetsvoorstel mogen volwassen burgers wapens dragen zonder te hoeven beschikken over een wapenvergunning.
Het wetsvoorstel is natuurlijk een dikke vette middelvinger aan het adres van de Britse presentator van CNN Piers Morgan. Morgan is namelijk geen groot voorstander van vrij wapenbezit. Sinds de schietpartij in december 2012 op een school in Newtown Connecticut, waarbij 26 slachtoffers vielen, voert Morgan een kansloze kruistocht tegen vrij wapenbezit met het gebruikelijke retorisch wapengekletter en populistisch geschreeuw dat daar bijhoort. Voor libergekkisch aluhoedje Alex Jones was dat aanleiding om een petitie te starten om de controversiële televisiepresentator van CNN te deporteren. Dit resulteerde in een epische rant van Alex Jones tegen Morgan in Morgans eigen televisieprogramma: " 1776 will commence again when you take our fire-arms. The Republic will rise again".
Morgan reageerde meteen op het wetsvoorstel van Senator Dahm op Twitter met een uitnodiging voor een lekker schreeuwdebat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten