VVD-wethouder blijkt eigenaar wietkwekerij

Geen categoriejan 09 2014, 10:15
Een VVD-wethouder uit Wijk bij Duurstede neemt de wet niet zo serieus.
Het houdt maar niet op met de VVD'ers die denken dat ze zich iets kunnen permitteren wat volgens de wet helemaal niet mag. En de VVD maar volhouden dat ze zo van de law & order zijn. Volgens het Algemeen Dagblad is VVD-wethouder Carel van Gelder (Wijk bij Duurstede) betrokken geweest bij een behoorlijk grote wietkwekerij (meer dan 800 plantjes) die in 2010 werd opgezet in Arnhem en in 2011 werd opgerold door de politie.
Sterker nog, de VVD'er was de initiatiefnemer van de kwekerij, om snel wat extra geld te verdienen. Alsof een wethouder niet genoeg verdient. En om het allemaal nog een beetje erger te maken: de wethouder betaalde iemand anders, een zogenoemde stroman en/of kattenvanger, zwijggeld zodat de wethouder zelf niet gepakt zou worden. Dat komt nu allemaal naar buiten omdat de man die zwijggeld was beloofd nog geen cent van het geld van Van Gelder heeft gezien, aldus het AD.
De VVD-wethouder doet het in een reactie aan het AD af als een "privékwestie":

Hij claimt alleen als 'getuige' betrokken te zijn in de zaak. "Ik ben getuige in een strafzaak die onder de rechter is. Deze kwestie speelt zich af in de privésfeer en heeft geen betrekking op activiteiten vanuit mijn wethouderschap bij de gemeente Wijk bij Duurstede. Uiteraard heb ik het gemeentebestuur al eerder ingelicht dat deze privékwestie speelt."

Een privékwestie? Hoe is dit een privékwestie? Als het inderdaad klopt wat het AD schrijft - en dat lijkt zeer aannemelijk, want de krant heeft twee getuigen gesproken én belangrijke documenten in bezit die bewijzen dat Van Gelder betrokken was bij de wietkwekerij - dan is er maar één oplossing mogelijk, en dat is Van Gelder per direct afzetten als wethouder en loco-burgemeester van Wijk bij Duurstede. Oh, en beste VVD'ers, een belangrijke vraag: mag deze man VVD-lid blijven? Zo ja, dan kan die nieuwe 'Permanente Commissie Integriteit' net zo goed vandaag nog worden opgeheven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten