Waarom geven we kinderbijslag aan Marokkaanse kinderen?

Geen categoriejan 11 2014, 15:15
Alleen kinderen die in Nederland wonen zouden kinderbijslag moeten krijgen.
De Nederlandse verzorgingsstaat is onhoudbaar. Een sprekend voorbeeld: de Nederlandse overheid maakt miljoenen euro's over aan ouderen met kinderen die in het landen als Marokko en Turkije wonen. Ieder jaar weer. Er is geprobeerd om de hoogte van het bedrag van de kinderbijslag te beperken in landen buiten de EU, maar daar heeft de Amsterdamse rechtbank een stokje voor gestoken.
Nu moet minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher bepalen of hij in hoger beroep gaat of niet. Dat kan Asscher maar beter wel doen.
Kijk, kinderbijslag is een uitstekend middel om een goed gezinsbeleid te kunnen voeren. In Nederland that is (uitgezonderd expats, die tijdelijk in het buitenland wonen). Er is geen enkele reden om de kinderbijslag in het algemeen af te schaffen, want kinderen zijn duur en de belastingen zijn hoog. Zie kinderbijslag maar als een mooie korting op de torenhoge belastingen die een gezin betaalt.
Waarom maken we in hemelsnaam kinderbijslag over naar gezinnen die niet eens in de Europese Unie wonen?
Als de overheid wil dat de solidariteit van de Nederlandse belastingbetaler met de rest van Nederland nog verder wordt uitgehold, dan moet de overheid vooral doorgaan met het uitkeren van kinderbijslag aan gezinnen die helemaal niet in Nederland wonen. Blijf vooral lekker de lasten van inwoners van Nederland verhogen om mensen elders in de wereld te kunnen subsidiëren met voor hen zeer royale bedragen, waar ze niks voor terug hoeven te doen.
Maar kom dan niet klagen als straks steeds meer hardwerkende Nederlanders dit overigens verder mooie land verlaten om elders hun heil te zoeken, op zoek naar een land waar de belastingen niet zo hoog zijn en de overheid geen geld overmaakt naar gezinnen die geen enkele band hebben met het land waar ze hun hand ophouden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten