Waarom u niet stemt op... de PvdA

Geen categoriefeb 25 2014, 11:29
In de aanloop naar de verkiezingen bespreek ik elke week een partij op wie u zeker niet gaat stemmen. Vandaag de PvdA.
Natuurlijk stemt u niet op de PvdA. Waarom zou u ook? De Partij van de Allochtonen, van de Allah-aanhangers, van de Armoede, van de Achterkamers, van de Automobilistenhaat. U heeft altijd al een afkeer gehad van (salon)socialisten die geloven dat werk en succes bestraft moeten worden en zieligheid en slachtoffermentaliteit beloond.
Akkoord, u moet toegeven dat de huidige PvdA nauwelijks nog socialistisch is te noemen na haar enorme ruk naar rechts in de jaren '90. Hun programma is haast niet meer te onderscheiden van D66 en zelfs van dat van de VVD, want net als deze twee zogenaamd liberale partijen misbruikt de PvdA de noodzaak tot bezuinigen om de lasten voor de burger tot in het ondraaglijke te verzwaren. U ziet het aan uw stijgende hypotheekkosten of uw huur, u voelt het aan de pomp, u merkt het bij uw loonstrookje en de acceptgiro van de gemeente.
En ja, het valt u wat zwaarder afkeer te voelen van PvdA-leiders Lodewijk Asscher, Jeroen Dijsselbloem, Diederik Samsom en Martijn van Dam dan vroeger bij de gestaalde kaders. Joop den Uijl, Marcel van Dam, Max van den Berg – dat waren nog eens socialisten die je kon haten! Dat stelletje van nu gaat eigenlijk best, bedenkt u zich tandenknarsend, maar gelukkig is die nozem Hans Spekman er nog. Met zijn gebreide truien! En die verschrikkelijke Timmermans van Buitenlandse Zaken, met zijn "Turkije is van harte welkom in de Europese Unie". Hoe krijgt hij het uit zijn strot en voor wie denkt hij eigenlijk dat hij spreekt? Zeker niet namens het Nederlandse volk. Bovendien, de verkiezingen van 19 maart gaan niet over de landelijke, maar de gemeentelijke politiek. En daar, daar heeft u nog genoeg redenen de PvdA tot op het bot te verachten.
Machtswellust
Want u weet dat er geen politieke groepering in ons land zo machtswellustig, zo plucheverliefd en zo door en door verrot is als de sociaaldemocraten! En zeker die in de grote steden!! En al helemaal als ze ook nog eens een kleurtje hebben!!! U vermoedt dat de PvdA bewust een oogje dicht knijpt als zelfverrijkende allochtonen actief in de partij worden, omdat het leiderschap weet dat geen autochtoon met gezond verstand nog op haar zal stemmen. Bruine en lichtgetinte zieltjes winnen dus, die trappen misschien nog in dat "eerlijke" verhaal, vandaar ook die innige omarming met de islam. Nee, als er een partij is die het verdient op 19 maart te worden weggevaagd, is het de PvdA en dan vooral de tot op het bot corrupte afdelingen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.
Case in point: Bahattin Erbas. Dit zielige excuus voor een mens werd in 2011 ontslagen door de gemeente Den Haag na een "ernstig ambtsmisdrijf": diefstal en fraude dus. Helaas stond Erbas toen al op de lijst van de PvdA Zuid-Holland en de Turkse socialistenmaffia zorgde voor de rest, ondanks zijn lage plaats werd Erbas gekozen. De PvdA slaagde er weliswaar nog in hem van zijn statenlidmaatschap af te zien, maar nadat een zekere Eline van den Bogaard haar zetel ter beschikking stelde, besloot Bahattin deze maand toch prinsheerlijk zijn plekje op te eisen. De basji-bozoek.
Nu kunt u zeggen: de PvdA valt hier weinig te verwijten, maar de trieste werkelijkheid is dat de partij dit soort types aantrekt. Wat ons in Rotterdam doet belanden. Want nergens zuigt de Turkse piovra het leven zo meedogenloos uit de lokale democratie als in de Maasstad. Deelraadsvergaderingen in het Turks, schaamteloos cliëntelisme, islamitische internaten waar kinderen onder barre omstandigheden politiek-religieus worden geïndoctrineerd en als een klokkenluider hierover aan de bel trekt wordt hij ontslagen door de (natuurlijk) Turkse wethouder en (natuurlijk) PvdA-lijsttrekker Hamit Karakus. Al met al een beerput die erger stinkt dan de Botlek, een Hydra waarvan u hoopt dat na 19 maart Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam voorgoed alle koppen afslaat.
Wilde Westen
Nog bonter maken de sociaaldemocraten het in onze hoofdstad, waar - na een coupe die in Latijns-Amerika niet zou misstaan - de 'sheriff' van Nieuw-West, Ahmed Marcouch, werd vervangen door de meer cliëntelistisch ingestelde Achmed Baâdoud. Zonder sheriff is Nieuw-West het Wilde Westen geworden, waar Marokkaanse criminelen elkaar op klaarlichte dag afknallen, met (letterlijk) hun kroost nog in de armen. Niets aan de hand, vindt Baâdoud, want hij weet dat ook hij bij de eerstvolgende partijvergadering het loodje kan leggen als hij de misstanden in zijn gemeenschap probeert aan te pakken. Als hij dat al zou willen.
En dan is er Amsterdam-Oost waar malika Fatima Elatik de scepter zwaait, gewapend met een diepe minachting voor de burger - die zij alleen beschouwd als een melkkoe voor haar privéprojecten - en een angstvallige afkeer, een absoluut afgrijnzen van iedere vorm van verantwoordelijkheid. Of Zuidoost/De Bijlmer, waar de Partij van de Antillianen zelfverrijking naar nieuwe, haast Caribische hoogtes heeft gestuwd. En toen de landelijke politiek besloot dat het maar eens afgelopen moest zijn met al die kleine, corrupte koninkrijkjes en de deelgemeentes met hun raden afschafte, besloot de (PvdA-)gemeente Amsterdam ze om te dopen tot bestuurscommissies. De baantjescarroussel moet wel blijven draaien.
U vraagt zich af wat dat toch is met socialisten. Zijn zij zo gewend anderen geld af te nemen en voor “het algemeen belang” te gebruiken, dat zij vergeten dat het niet werkelijk hun geld is en het dus niet meer opvalt wanneer zij het in eigen zak steken? Want het zijn niet alleen de Amsterdamse allochtonen die er een handje van hebben, zoals de tienduizenden euro’s aan limousine taxikosten die de roomblanke linkse bestuurders in Noord jaarlijks over de balk smijten, bewijzen. Net als de Haagse wethouder Henk 'Chinese' Kool die 100.000 (honderdduizend!) euro’s opvloog, opvrat en opzoop tijdens zijn volledig overbodige - maar superluxe - buitenlandse reizen.
Wachtgeld
Kool is net zo blank als Bert 'de kroegbaas' van der Roest, waarmee u in de vierde grote stad van Nederland bent aangekomen. Van der Roest stal 40.000 euro van de Utrechtse daklozenkrant om rondjes in zijn stamcafé van te betalen. Alsof dat niet erg genoeg was wilde hij de gejatte poen ook nog eens terugbetalen met wachtgeld. U bedenkt grimmig dat tenminste één PvdA’er bereid is de geroofde buit terug te betalen, zij het van uw belastingcenten. Eigenlijk zou roofridder Van der Roest afzien van wachtgeld, maar op het laatste moment vond de Utrechtse PvdA-fractie dat dit wel erg ver ging en stemden zij ervoor toch de rondjeskoning uit te betalen. Je weet als PvdA’er per slot van rekening nooit of jij niet de volgende bent.
Wat u terugbrengt bij de landelijke sociaaldemocraten. Want was het niet partijvoorzitter Spekman die er persoonlijk voor zorgde dat er geen aanklacht tegen crimineel Van der Roest werd ingediend? "Het moet eerlijker," zeggen Spekman en zijn partners in crime, maar u weet wat zij eigenlijk bedoelen: "doe wat wij zeggen, doe niet wat wij doen". Als de basis van de partij zo verrot en corrupt is, is de top niet anders, beseft u, bitter denkend aan de rekening toen u vorige keer uw tank met eurosuper vulde.
Nee, de PvdA gaat het voor u niet worden dit jaar. De gedachte aan al deze schandalen doet uw bloed koken. U zou willen dat u in alle vier de grote steden tegelijk woonde, zodat u in Rotterdam op Leefbaar, in Den Haag op de PVV en in Amsterdam desnoods zelfs op D66 kon stemmen. Allemaal om te voorkomen dat de sociaaldemocraten ergens de grootste worden. Sterker nog, als u Domstedeling was, zou u zelfs overwegen voor de SP te kiezen. Want als u dan toch door een socialist wordt genaaid, dan liever door een echte.
Volgende week: Waarom u niet stemt op... de PVV.
Volg Bart Schut op Twitter of Facebook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten