Broer Britse jihadist: levenslang is islamofoob

Geen categoriemrt 27 2014, 8:59
Ah. De eeuwige slachtoffers vinden zichzelf weer... het slachtoffer.
Je gelooft het niet, maar de broer van de moslimextremist die op klaarlichte dag een Britse militair (Lee Rigby) vermoordde vindt het totaal oneerlijk dat broerlief de rest van zijn leven gevangen moet zitten.

Jeremiah Adebolajo believes Michael Adebolajo should not be forced to die behind bars and claims the judge in his Old Bailey trial caved in to ‘pressure’ after ‘gave the public what they wanted’.

Last month Adebolajo, 29, was given a whole-life term, while Michael Adebowale, 22, was jailed for life with a minimum of 45 years.

Adebolajo kreeg de zwaarst mogelijke straf omdat de rechter gelooft dat hij nog altijd een gevaar vormt voor de samenleving. Sterker nog, volgens de rechtbank is er een groot gevaar op herhaling. Dat betekent dus dat de Britten er ernstig rekening mee houden dat hij meer terroristische aanslagen pleegt als hij vrijkomt.
Zijn broer vindt dat maar belachelijk:

Adebolajo was given the longest possible sentence because the judge believed he had no hope of rehabilitation, but his brother said today if released he would ‘pose no danger to the public’ and ‘lead a very productive life were he to be released’.

Een heel productief leven? Als wat? Slachter van mensen? Beroepsmoordenaar? Officiële leider van Al Qaeda in Groot-Brittannië? Professionele mishandelaar van vrouwen?
Nou, meneer Adebolajo? Wat voor schitterende, productieve carriere had je precies in gedachten voor je knettergekke en extremistische broer?
Zielig, natuurlijk, maar het is zo mogelijk nog triester dat hij er ook meteen een huilverhaal over islamofobie van maakt. Er is werkelijk niets islamofobisch aan om terroristen op te sluiten. Dat heet nou 'volstrekt normaal.'
Waarom loopt Jeremiah eigenlijk vrij rond? Kan de Britse geheime dienst hem even doorlichten? Volgens mij is hij namelijk net zo radicaal als zijn moordlustige broer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten