Busbordjes

Geen categoriemrt 27 2014, 10:00
Tijdens een bezoekje aan onze zuiderburen ontdekte ik dat ze in een ding echt uitblinken: waarschuwingen gezellig verpakken. In de bussen, op straat, in winkels, overal hangen vermakelijke uitspraken om onwenselijk gedrag tegen te gaan. Nog nooit nam ik met zoveel aandacht en zorgvuldigheid de regels door in de bus. Ik wilde er zeker van zijn dat geen een me er zou ontgaan. Ik kan u vertellen, dit is mij in de Nederlandse bussen nog nooit overkomen.
Goed, ik zal er een aantal met u delen. De volgende vond ik in bussen en winkels: ‘Je hoeft nergens je naam te schrijven, reserveren is toch niet mogelijk’, ‘deze bus rijdt niet naar het containerpark’, ‘laat iemand op je plaats zitten en hij of zij zal naar je opkijken’, ‘zet uw muziek niet te luid of de anderen horen geen fluit’ ‘lach, je bent in beeld’, ‘is uw gedrag niet pluis, moet u te voet naar huis’ en ‘door hoffelijkheid bereik je meer dan je bestemming’. Prachtig toch?
Of de Belgen door deze campagnes ook daadwerkelijk plezantere mensen zijn dan wij kan ik u niet zeggen, maar deze aanpak is in ieder geval wel een stuk leuker dan de doodsaaie verboden-te-eten-hard-te-praten-of-je-muziek-te-hard-te-zetten-in-de-bus-bordjes die wij kennen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten