Fractievergadering PVV: wie blijft en wie vertrekt?

Geen categoriemrt 25 2014, 10:15
Er gaat geen dag voorbij of er stapt wel een PVV'er op vanwege de haatzaaiende opmerkingen van Wilders. Vandaag weer?
Het was gisteren het dagje weer wel. Gisteren hielden er opnieuw een paar Statenleden van de PVV mee op omdat Wilders veel en veel te ver is gegaan. Tegelijkertijd maakte Europarlementariër Lucas Hartong bekend dat hij geen lijsttrekker wil worden voor de PVV na het vertrek van Laurence Stassen. Hij houdt er dus ook al mee op voor de PVV.
Een dag zonder vertrekkende PVV'ers is een dag niet geleefd, lijkt het wel. Hoe interessant het besluit van de conservatieve Hartong ook is en hoe wijs die paar Statenleden ook zijn, het is klein bier vergeleken met wat er vandaag staat te gebeuren binnen de PVV-fractie in de Tweede Kamer.
De PVV-fractie bestaat nu nog slechts uit 12 man na het vertrek van drie goede Kamerleden: Louis Bontes, Roland van Vliet en Joram van Klaveren. Geert Wilders zelf en 11 andere Kamerleden. Vandaag wordt het peentjes zweten voor Wilders, want de fractie komt vanochtend bij elkaar om te praten over de opruiende en haatzaaiende opmerkingen van Wilders over Marokkanen.
En het ziet er niet goed uit voor Wilders. Het zou zomaar kunnen dat na vandaag nog meer PVV-Kamerleden opstappen en hun zetel meenemen. Met name Lilian Helder en Raymond de Roon zouden na de fractievergadering wel eens de juiste conclusie kunnen trekken en de deur achter zich dichttrekken. En Harm Beertema, dé onderwijsspecialist binnen de PVV, wordt ook genoemd.
Wilders is te ver gegaan en iedere PVV'er met een een gezond verstand wil zich daar niet mee inlaten. Het is te hopen dat Kamerleden als Helder en De Roon hun rug recht houden en excuses plus een koerswijziging eisen van Wilders. Ze zouden hem ook kunnen afzetten als fractievoorzitter, maar Kamerleden als Dion Graus, Fleur Agema en Martin Bosma zijn hoe dan ook loyaal aan Wilders, wat hij ook zegt.
Er zit dus niks anders op voor die PVV'ers die zich kapotschamen voor wat Wilders heeft gezegd: opstappen. En wel vandaag nog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten