Hoera! Diederik Samsom blijft

Geen categoriemrt 27 2014, 10:15
De kapitein is niet van plan het zinkende schip te verlaten. Goed nieuws voor Nederland.
De verkiezingsnederlaag van 19 maart dreunt nog flink na bij de PvdA. Pieter 'brekebeen' Hilhorst heeft de benen genomen, net als Hamit 'etnisch cliëntelisme is oké' Karakus in Rotterdam. Het partijkader is woest. Maar niet iedereen vertrekt. Fractievoorzitter, partijleider en professioneel driftkikker Diederik Samsom blijft. Net als partijvoorzitter Hans Spekman.
De sociaal-democraten gaan nu "moedig voorwaarts". Richting de afgrond, ja. Met Samsom aan het roer.
Wie ter rechterzijde nu roept om het vertrek van Samsom is ongelofelijk naïef. Want laten we wel wezen: Samsom is het beste dat Nederland ooit is overkomen. Dankzij Samsom is de PvdA in de peilingen gezakt naar een dieptepunt, dankzij Samsom zijn alle grote rode steden gevallen en dankzij Samsom zal de PvdA bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen worden weggevaagd. Nivelleren is inderdaad een feestje.
De PvdA kwam gisteren bijeen voor een bijpraatsessie. Volgens campagneleider Pieter Paul Slikker balen PvdA'ers van de uitslag, maar gaan ze nu, zoals gezegd "moedig voorwaarts". Citaat van Telegraaf.nl:

Volgens Slikker was er op zich tevredenheid over de manier waarop de verkiezingscampagne is aangepakt, maar uiteraard niet over het resultaat. Een aantal kaderleden vindt dat de PvdA zich in de landelijke coalitie met de VVD meer moet profileren. De positie van Samsom of Spekman staat niet ter discussie.

Het is natuurlijk hilarisch om te zien dat de PvdA niet profiteert van het meest linkse kabinet sinds Den Uyl. Net zoals de rechtse kiezer zwaar teleurgesteld is in de VVD, zo heeft de linkse kiezer het kennelijk helemaal gehad met de PvdA in het algemeen en Samsom in het bijzonder. Want Samsom is een arrogant mannetje, een driftkikker. Hij zei direct na de nederlaag van 19 maart dat de kiezer het gewoon niet begrepen had. De kiezer houdt niet van dat soort regenteske opmerkingen.
De PvdA in de Kamer gaat nog eens heel klein worden met Samsom aan het roer. Daarom is het dus ge-wel-dig dat Samsom niet vertrekt. Nu allemaal in koor drie hoeraatjes voor het feit dat Samsom partijleider van de PvdA blijft tot het schip volledig is gezonken: hoera, hoera, hoera!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten