Lucas Hartong en Gelders statenlid stappen ook op

Geen categoriemrt 24 2014, 16:22
Chaos bij de PVV. Hartong wordt als delegatieleider aangewezen, maakt paar uur later bekend te stoppen als europarlementarier.
Gisteren was het even rustig bij de PVV - relatief dan - maar vandaag blijft de ineenstorting van de partij maar doorgaan. Beoogd leider van de fractie in het Europees Parlement (en de man die de leiding automatisch overnam nadat Laurence Stassen opstapte) heeft namelijk weten niet terug te willen keren voor de PVV:
Ook hij wil na 22 mei dus niet meer aan de slag voor de PVV. Dit ongetwijfeld in reactie op Geert Wilders' maniakale speech, gevolgd door een agressieve persconferentie, waarin hij en zijn aanwezige achterban om 'minder, minder, minder!' Marokkanen riepen. Het was de politiek domste move van een fractieleider ooit die er dus voor heeft gezorgd dat de nummers één én twee van de Europese delegatie het voorgezien houden.
Eerder vandaag lieten twee Utrechtse Statenleden ook al weten dat ze het gehad hadden met Wilders en co. Zij stapten zelfs per direct op.
En dat is nog niet eens alles. Het Gelderse Statenlid Daniel ter Haar heeft zojuist de handdoek namelijk ook in de ring gegooid. Dat is dus PVV-politici nummer zoveel (houdt iemand de score nog bij?) die er de brui aan heeft gegeven in slechts een paar dagen tijd.
Wilders liet zaterdag al weten dat hij lak had aan de verschillende PVV-fracties; die in de Tweede Kamer, in het Europees Parlement en, jawel, in gemeenteraden en Provinciale Staten. Veel van die PVV'ers laten hem nu duidelijk merken wat ze daarvan vinden: ze hebben er geen enkele zin in om stempelaars te zijn die zich achter iedere uitspraak van Wilders moeten opstellen, hoe extreem ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten