Bert van Leeuwen is een held

Geen categorieapr 06 2014, 8:59
Pak pestkoppen maar keihard aan.
Bert van Leeuwen kent u voornamelijk van de EO, maar (misschien) ook van productiebedrijf SkyHigh TV, welke verantwoordelijk is voor Project P: een televisieshow op RTL 5 waarin pesters geconfronteerd worden met hun wangedrag en de slachtoffers worden geholpen. Een prima idee; zo'n programma had al veel eerder moeten worden gecreëerd.
Helaas is heel politiekcorrect Nederland totaal van de leg. Wat blijkt namelijk? Project P. gebruikt verborgen camera's om te zien wat er precies gebeurt. Het gepeste jongetje of meisje neemt een camera mee die anderen niet ziet, en legt zijn/haar hele dag vast, pesterijen incluis.

Op het Einstein Lyceum in Hoogvliet is commotie ontstaan over geheime opnames die een leerling maakte voor het RTL-programma 'Project P', over pesten. De school eist dat de zender het programma niet uitzendt of in ieder geval beelden van de leerlingen niet gebruikt. 

Niet gebruikt? Ze zijn toch oud en volwassen genoeg om het leven van een klasgenootje onmogelijk te maken? Laat ze maar mooi op de blaren zitten. Daar zullen ze ongetwijfeld meer van leren dan van het halfzachte 'doe maar niet pesten jongens'-gezeur van hun ouders en de schooldirectie.
De school is niet alleen boos omdat er in het geheim opnamen zijn gemaakt en die (mogelijk) worden uitgezonden, maar ook omdat de programmamakers de kinderen vervolgens confronteerden met hun pesterijen. Niet op school zelf - want dat vond de directie maar wat zielig voor die kleine tokkies - maar erbuiten; door een straat te blokkeren en de opnames daar te vertonen.
Och gossie toch. Tsja. Stel je voor: je zult dat soort kinderachtig tuig maar verantwoordelijk houden voor hun daden. Nee, nee, daar moet je inderdaad niet aan beginnen. Dat zou hen immers zomaar op positieve wijze kunnen beïnvloeden. Brr!
De titel van dit stuk is een reactie op dit flinterdun verhaal op GeenStijl, waar men het blijkbaar vre-se-lijk vindt dat pestkoppen worden aangepakt. Zie deze onzin van Hoxha:

Misschien ligt het aan ons. Van Bert verwachtten we dat ‘ie op z’n eigen rare EO-manier het goede ding deed. Dat ie stond voor god, en streed tegen onrecht, ofzo. Dat zou nooit echt kwaad kunnen.. Maar Bert dringt scholen binnen met verborgen camera’s. Bert intimideert leerlingen en schooldirecties omdat ‘ze het goede ding doen voor geld, dus houden jullie aub je bek in het belang van een leerling’ Maar als iemand Bert vraagt waar ie in godsnaam mee bezig is, houdt Bert van Leeuwen z’n bek. En als je dát doet, dan ben je een grote lafbek. Bert, je bent goddomme toch de baas. Verberg je niet achter een kudtverklaring van jewelste. Leg zelf eens uit waarom je een heilig-veilige plek als een school binnendringt.

Een 'heilige plek als een school'? Voor wie is die plek dan precies heilig? Misschien voor de managers en directieleden die de hele dag uit hun neus zitten te eten en weigeren om gepeste kinderen terzijde te staan? Ja, dat kan. Voor de slachtoffers van dat soort praktijken is het echter alles behalve een 'heilige plek': een hel komt dichter in de buurt. 
Heilig. Man. Hoe krijg je het uit je keyboard?
Bovenstaande wordt gevolgd door gezeur over het 'vastpakken' van leerlingen. Ach gossie toch, worden pestende kids zomaar aangehouden? Jongens, jongens, wat erg! Wat verschrikkelijk sneu voor die kleine engelen!
Niet dus. Die 'pareltjes' verdienen niet beter. Sterker nog, als je écht het beste met ze voor hebt zet je ze juist flink te kakken. Misschien dat ze zich dan normaal leren te gedragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten