Dollar op laagste punt in 6 weken

Geen categorieapr 18 2014, 9:00
De euro staat nu op $ 1,38
Het kan verkeren: ECB president Draghi probeert uit alle macht de euro omlaag te praten tegenover de dollar, maar dat wil niet erg lukken. De dollar is in een week het meest weggezakt in het mandje met wereldvaluta, nadat de Fed duidelijk heeft gemaakt de rente langzaam te zullen verhogen terwijl de Amerikaanse ecnomie doorgroeit. Opmerkelijk, want je zou verwachten, dat bij een aantrekkende Amerikaanse economie het vertrouwen van beleggers in de Amerikaanse munt juist zou toenemen. Niet dus.
Het Britse pond daarentegen staat op zijn hoogste niveau tegenover de dollar in meer dan vier jaar na beter dan verwachte werkloosheidscijfers in Groot-Brittannië. De Chinese yuan steeg ook het sterkst in meer dan drie weken, nadat zijn regering de eisen aan ratio's voor reserves van zijn regionale banken zegt te verlagen.
Kommer en kwel dus voor de VS zo lijkt het. Maar een goedkope dollar is wel goed voor de Amerikaanse export. Fed-voorzitter Janet Yellen gaf woensdag duidelijk aan de rente niet met grote stappen te willen verhogen. Volgens analist Bob Lynch van zakenbank Hongkong and Shanghai Banking Corporation is de uitspraak van Yellen een cruciale vingerwijzing voor de dollar. We zullen zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten