EU-hof: Geen taaleisen bij gezinshereniging

Geen categorieapr 30 2014, 15:14
Het is weer zover. De zoveelste zwarte bladzijde voor Nederland. Vandaag is er weer een bevoegdheid overgedragen naar de EU. Of beter gezegd: vandaag is ons een verbod opgelegd. EU-lidstaten mogen geen taaleisen meer stellen aan de echtgenote of echtgenoot bij een gezinshereniging van buitenlanders.
Dat meldt Europa-Nu.nl na een advies van een "belangrijk adviseur van het Europees Hof van Justitie". 
Gaat uw bullshitalarm ook af? Hier wel. Loeihard. We mogen al niet meer zelf bepalen wie of wat er over onze grenzen komt, maar nu worden de eisen die wij willen stellen ook nog verboden. Waarschijnlijk is er weer ergens een racismekaart getrokken en het Europees Hof van Justitie buigt er diep voor. As usual.
De afbrokkeling van onze soevereiniteit gaat dus gewoon verder, ondanks de verkiezingen. Niks natiestaat, niks democratie. Alles voor de Europese droom, uiteraard. De EU-trein dendert voort en verplettert bevoegdheid na bevoegdheid. "Subsidiariteit" noemen ze dat dan, een chique woord natuurlijk voor "wij, ongekozenen, kunnen dit beter bepalen dan jullie plebejers".
Het waarom achter deze uitspraak? Waarschijnlijk het fundamenteel recht op gezinshereniging (Artikel 8 EVRM) . Dit fundamenteel recht is inmiddels een uithangbord voor immigranten geworden. Inburgeringscursus? Nope! Kans op werk? Nope! Bijdrage aan samenleving? Nope! 
Conclusie: de grenzen tussen lidstaten vervagen steeds meer. Vandaag is weer een stukje uitgegumd. De federatie komt in zicht. "Soevereiniteit? Kun je dat eten?" Gelukkig kunt u op 22 mei uw zegje doen. Het is niet veel, maar het is iets. Kies verstandig. Stem tegen de EU.
Leroy Theuniszen was lijsttrekker van Artikel 50 bij de gemeenteraadsverkiezingen in Roermond.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten