Liesbeth van Tongeren in verweer tegen 'migrantenhaat'

Geen categorieapr 07 2014, 11:29
GoedVolk zet zichzelf vreselijk voor gek.
Ah, wat zal het GoedVolk blij zijn dat het eindelijk weer iets heeft om zich tegen te 'verzetten,' na Wilders 'minder, minder, minder'-uitspraken. Zie hier hoe zij het hele land willen laten zien dat ze ver - maar dan ook écht ver - boven ons verheven zijn:

Op Facebook wordt opgeroepen om als maandag de sirenes loeien naar buiten te gaan bij wijze van protest tegen 'minder, minder'.

Deze oproep wordt gesteund door... onder meer GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren en GutMensch-journalist Joris Luyendijk.
Ik citeer voor de lol maar even uit het onzinverhaal:

Na jaren van politieke en maatschappelijke onrust rondom het thema integratie, lijkt er nu ruimte te ontstaan voor een wezenlijke kentering. De uitspraken en de beeldspraak van Wilders van 19 maart wekken dusdanig sterke emoties en associaties met de geschiedenis op, dat dit het moment is voor maatschappelijke reflectie en verandering. Wij benaderen u omdat we geloven dat u een rol kunt spelen om deze kanteling te bewerkstelligen.

Wij willen de eerste maandag van de komende maand, tijdens het luchtalarm van 12:00 uur naar buiten gaan. Eerst in stilte. En hopelijk raken we aan de praat. Wij staan dan buiten, tégen uitsluiting en vóór verbinding. Samen met Henk, Ingrid, Fatima, Mohammed en alle andere Nederlanders.

Ah, de morele superioriteit gemengd met een ongezonde voorliefde voor het slachtofferschap straalt ervan af! Wat moet het GoedVolk zich fantastisch voelen. Ze zijn echt beter dan de rest van het land; ze hebben weer iets om voor te strijden; komt allen in actie!
Oh, en anders dan demonstrerend tuig doen Gutmenschen dit allemaal in stilte. Aanvankelijk tenminste:

Op 7 april om 12.00 uur gaat het luchtalarm. Dat is het moment.

Ik ga naar buiten en ik ga daar staan - in stilte. Ik hoop dat al mijn buren daar staan en de mensen in de andere straten. Dorp na dorp, stad na stad. Ik hoop dat iedereen met mij kan zeggen:

IK STA HIER BUITEN

om te laten zien dat we niet verder willen op de weg van uitsluiting en discriminatie. Ik wil dat we elkaar in de ogen kunnen kijken en wie weet raken we aan de praat.

maandag 7 april 12.00 uur precies: ik sta hier buiten.

Je zou maar meedoen met dit soort volstrekt onzinnige symboolacties zeg. En je maar verheven voelen terwijl de rest van het land je keihard uitlacht...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten