Minister Timmermans heeft 0,0 aandacht voor christenvervolging

Geen categorieapr 29 2014, 17:45
Nederland laat vervolgde christenen in de kou staan.
Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft in een brief antwoord gegeven op vragen van de Tweede Kamer. De commissie Buitenlandse Zaken stelde namelijk maar liefst 98 vragen aan de minister. Al de vragen gingen over de mensenrechtensituatie in de Arabische regio.
Minister Timmermans reageert op deze vragen in een uitgebreide brief van maar liefst acht kantjes. De brief vindt u hier. Allereerst valt het op dat minister Timmermans nog steeds erg positief is over de Arabische Lente. 'Diverse omwentelingen (...) bieden landen de kansen om hun eigen samenleving opnieuw in te richten. Hier liggen dus kansen, maar ook valkuilen.' Minister Timmermans durft er niet bij te melden dat men in de Arabische wereld eigenlijk alleen maar in de valkuilen is getrapt.
Naïef
In Egypte heeft het leger meer macht dan ooit en is daarmee ook de democratie op een laag pitje terecht gekomen. De bevolking in Egypte vindt dat prima. Het beleid van de Moslimbroederschap was vele malen erger. In Libië heerst de anarchie. In Syrië hebben moslimextremisten in grote delen van het land de controle en slachten een ieder af die het niet eens is met hun leer. Zij richten inderdaad hun eigen samenleving opnieuw in. Maar moet je daar gelukkig mee zijn!? Nee, het Midden-Oosten is er niet gezelliger op geworden, de afgelopen jaren. Minister Timmermans ziet gelukkig nog steeds kansen. Ben je dan een optimist of ben je dan naïef?
In de brief van de minister is er veel aandacht voor de situatie van vrouwen in de Arabische regio. Terecht! Die positie is, mede dankzij de Arabische Lente, flink verslechterd. Ook gaat het over homo's en lesbiennes. Zwaar terecht! Je wilt als man met homofiele gevoelens lang van zijn leven niet in het Midden-Oosten wonen. Levensgevaarlijk. Het gaat in de brief over persvrijheid, vrijheid van meningsuiting, enzovoort.
Christenen
Één groep ontbreekt echter in de brief! De christenen. Dat is zeer opmerkelijk! Waarom heeft minister Timmermans geen aandacht voor de vele vervolgde christenen in het Midden-Oosten? Pater Frans van der Lugt is echt niet de enige christen die de afgelopen jaren letterlijk is geslacht door moslimextremisten. Minister Timmermans heeft eigenlijk maar in één zin een heel klein beetje aandacht voor christenvervolging.

"In Marokko, Libanon, Syrië en Irak is sprake van groeiende religieuze politisering, verminderde religieuze tolerantie en toenemende spanningen."

Heel veel zwakker valt het niet te formuleren. Bizar! Minister Timmermans heeft 0,0 aandacht voor vervolgde christenen. Werkelijk waar schandalig. In de hele brief komen de woorden christen, christenen, christenvervolging of iets in die buurt, niet voor. Timmermans zwijgt...
Nederland laat vervolgde christenen in de kou staan.
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten